Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Marshall’la Şehrinin Rengini Seç Yarışması Sonuçlandı

Türkiye’nin, Marshall’la şehrinin rengini seçtiği ve şehirlerin kendine özgü renklerini tekrar gün ışığına çıkardığı 'Şehrinin Rengini Seç' yarışması sonuçlandı.

yapi.com.tr
Marshall’la Şehrinin Rengini Seç Yarışması Sonuçlandı

250 farklı renk seçimi yapılan ve bu renkler için tam bin 606 oy kullanılan yarışmanın birincisi, Hatay’dan Fikret Dişer oldu. Antakya’yı ortadan ikiye ayıran Asi nehrinden ilhamını alan Dişer, şehrinin rengine 'Asi ve Mavi' ismini verdi ve “Bana göre bu rengi çekici kılan özelliği, Akdeniz’e doğru mavi yolculuğudur; azizliğin rengidir, su gibi” tanımlamasıyla büyük ödül olan Dominik tatilini kazandı. Dişer ayrıca, 'Marshall Renk Hareketi'nin Antakya'ya taşınmasına da ön ayak oldu.

'Mavi – Yeşil' Çanakkale, 'Medeniyet Çiçeği' İstanbul

Marshall’la Şehrinin Rengini Seç Yarışması’nda seçtiği renkle en çok oy alan ikinci yarışmacı, Çanakkale’den Fazıl Özkan oldu. Özkan, “Çanakkale deyince akla masmavi deniz ve yemyeşil bir doğa gelir” diyerek, şehri için 'Mavi – Yeşil' ismini belirledi. En çok oy alan üçüncü yarışmacı ise Ekim Soytürk oldu. Soytürk, şehrini “Aşk kokar İstanbul, bir kadının en çarpıcı yeri kıpkırmızı dudakları gibi İstanbul...” şeklinde tanımlayarak, İstanbul’a kırmızı rengi yakıştırdı ve bu renge de 'Medeniyet Çiçeği' adını verdi.

Yarışmada 63 il renk seçti

Adana, Adıyaman, Afyon, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Eskişehir, Erzincan, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Zonguldak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/marshallla-sehrinin-rengini-sec-yarismasi-sonuclandi_101219.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!