Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Martı Projesi" Şekillenmeye Başladı

Kabataş'ta başlanan, kanatları açık bir martı şeklinde tasarlandığı için kamuoyunda Martı Projesi olarak da bilinen, Kabataş Transfer Merkezi Projesinde sona yaklaşılıyor. Bir yandan son kazıkların çakıldığı diğer yandan beton iskelelerin ve deniz üzerindeki platformların yapımının sürdüğü projenin, şekillenmeye başladığı görülüyor.

yapi.com.tr
1 "Martı Projesi"  Şekillenmeye Başladı

DHA'nın haberine göre, bölgede yapılan çalışmalarda bugüne kadar denizin üzerinde iskele ve platformların oluşturulması için bugüne kadar yüzlerce kazık çakıldı. Hummalı bir çalışmanın sürdüğü projede bir yandan denize son kazıklar çakırlırken, diğer yandan çakılması biten kazıklar üzerine beton bloklarlar konularak denizin üzeri dolduruluyor. Bölgeye havadan bakıldığında projenin artık yavaş yavaş şekillenmeye başladığı görülüyor. İskelelerin yüksekliği şehrin siluetini bozmaması için 9,5 metreyi geçmeyecek şekilde planlanmıştı.

Öte yandan projenin kıyıda bulanan bölümünde   kazıklar üzerinde inşa edilen yaklaşık 20 metre eninde, yaklaşık 600 metre uzunluğunda  bir alanda  yürüme yolu ve sosyal alanlar yapımı çalışması da sürüyor.

  • Foto: DHA
  • "Martı Projesi"  Şekillenmeye Başladı
  • "Martı Projesi"  Şekillenmeye Başladı
  • "Martı Projesi"  Şekillenmeye Başladı

Projede neler var?

Projede deniz otobüsü, vapur ve deniz otobüsü iskeleleri yenilenecek. İnşaat nedeniyle kabataş 1,5 yıl daha deniz trafiğine kapalı kalacak. Proje kapsamında yaklaşık 90 bin metrekarelik alanın yeniden düzenlenmesi bekleniyor. Projede otomobillerin geçtiği yol, yer altına alınıp tüm entegrasyon bu alanda sağlanacak. Proje ile Kabataş İskelesi, Kabataş-Taksim füniküler hattı ve yapımına başlanan Mahmutbey-Kabataş metro hattı entegre olacak. Projeye göre, bölgede büyük eksiklik olan meydan ihtiyacı karşılanıp 10 bin metrekarelik bir meydan oluşturulacak. Altta ve üstte geçiş alanlarında ihtiyaçlarını karşılayacak, büfe, pastane, gazete bayii gibi üniteler yapılması planlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/marti-projesi-sekillenmeye-basladi_161322.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Martı projesi , İstanbul un ulaşım problemini çözmeyecektir. Boğaza ,kıyıya boğazda yaşayan canlılara zarar vermekle hatırlanacak .....şehrin silueti ruhudur , ruhunu yok ederseniz ruhsuz şehirler yaratırsınız . Üniversitelere uzmanlara şehir ve ulaşım plancılarına danışılmadan orada yaşayanlara sorulmadan yapılmış bir projedir . YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!