Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Meclis Camii Yıkılacak mı?

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Meclis Camii'nin yıkılacağını iddia etti.

yapi.com.tr
Meclis Camii Yıkılacak mı?

Evrensel'in haberine göre, TBMM Camii’nin yıkılacağı duyumu üzerine Mimarlar Odası Ankara Şube'de basın toplantısı düzenleyen Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, duyumların sağlam kaynaklardan alındığını öne sürdü. Meclis Camii’nin önemini anlatan Candan, caminin Mimar Behruz Çinici tarafından Hazreti Muhammed’in ilk camisinden esinlenilerek, sadelik ve tevazuya önem verilerek yapıldığını söyledi. Caminin AKP hükümeti tarafından yıkılmak istenmesinin bazı gerçekleri ortaya çıkardığını söyleyen Candan, “İnsanlar inançlarının nasıl sömürüldüğünü bilsinler, bu camiyi yıkmaya AKP karar verdi. Dine çok önem verdiğini söyleyen AKP camiyi yıkmaya çalışıyor, bilim insanları ve mimarlar bu camiye sahip çıkmaya çalışıyor” dedi.

'Yeni hikayeye ihtiyaç yok'

Candan, Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin yazısındaki “yeni hikaye” ifadelerine değinerek, “Hedefleri arasında yeni hikayeden bahsediyorlar, bizim yeni hikayeye ihtiyacımız yok. Türkiye hikayesinin anti- emperyalist mücadelesiyle yazmıştır, bunu demokrasiyle taçlandırmalıdır. Bizim neo-islamcı hikayeye ihtiyacımız yok. Yeni hikaye içerisinde bu caminin yıkılması var. Bu cami, modern bir cami ve onlar modernliği yok etmeye çalışıyorlar” diye konuştu.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Meclis Camii’nin kültür varlığı olarak tescil edilmesi için Koruma Kurullarına başvurmuştu. Kurul bu başvuruyu reddetmişti. Oda kurulun kararını idare mahkemesine taşıyarak, mahkeme kararıyla camiinin tescil edilmesini sağlamıştı. Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı mahkemenin kararına itiraz etmiş, tescil kaldırılmıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/meclis-camii-yikilacak-mi_158769.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!