Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Medcem Çimento'dan Silifke’ye Bilim Merkezi Desteği

Medcem Çimento’nun desteğiyle tamamlanan Silifke Belediyesi - Medcem A.Ş. Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim Merkezi düzenlenen tören ile hizmete açıldı.

yapi.com.tr
Medcem Çimento'dan Silifke’ye Bilim Merkezi Desteği

Eren Holding’in iştiraki olan ve hem Türkiye'nin hem de Avrupa’nın en büyük çimento fabrikasına sahip Medcem Çimento’nun Mersin iline ve halkına desteği sürüyor. Medcem Çimento’nun Silifke Belediyesi ile gerçekleştirdiği işbirliği ekseninde yapımı tamamlanan bilim merkezi ve kütüphane, düzenlenen tören ile hizmete açıldı. Silifke Taşucu Mahallesinde hizmet vermeye başlayan bilim merkezi ve kütüphaneye Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın ismi verildi.

Merkezde 50’ye yakın bilim aleti yer alıyor
Öğrencilerin ve gençlerin daha donanımlı ve modern eğitim araçları ile kendilerini geleceğe hazırlamalarına olanak tanıyacak Silifke Belediyesi - Medcem A.Ş. Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim Merkezi’nde; Mars yüzeyi ve robotu, Dünya-Güneş-Ay modeli, sonsuzluk koridoru uzay çadırı, denge tüneli, robot, suda dalga ile elektrik üretiminin de yer aldığı 50’ye yakın bilim aleti ziyaretçilerini bekliyor.

“Bilime ve eğitime desteğimiz sürecek”
Silifke Belediyesi - Medcem A.Ş. Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim Merkezi’nin açılışıyla ilgili görüşlerini aktaran Medcem Çimento Genel Müdürü Murat Kahya: “Hem ülkemizin hem de ekonomimizin büyümesi ve ilerlemesi adına bilim ve eğitim büyük önem taşıyor. Medcem Çimento olarak bu konuyu fazlasıyla önemsiyor, mümkün olduğu her anda desteğimizi sunuyoruz. Bilim merkezi ve kütüphanenin ülkemize ve Mersin’e hayırlı olmasını, hem mevcut hem de gelecek nesillere değer katmasını diliyorum.” dedi.

*

Medcem Hakkında

Eren Holding’in bir kuruluşu olan ve Akdeniz Bölgesi’nde hem iç hem de dış pazar hedeflerine yönelik olarak kurulan Medcem Çimento, 3 yıllık bir yatırım süreci sonucunda 2015 Haziran ayında üretime başladı. Ana hedefi ihracat pazarlarına yönelmek olan Medcem Çimento fabrikasına, 13 km mesafede inşa edilen ve kendine ait Medcem Port adlı limanı ile hedef pazarlarına ulaşıyor. Medcem Çimento’nun Kamerun ve Tunus’ta öğütme tesisleri, Rusya’da ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ise terminalleri bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/medcem-cimentodan-silifkeye-bilim-merkezi-destegi_188288.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!