Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mermer İçin 3 Bin Ardıç Ağacı Kesilecek

Ardıç ormanının kalbinde ikinci mermer ocağı için ruhsat verildi. Mermer ocağı açmak isteyen firmanın ÇED başvuru dosyasında bölgeden mermer çıkarmak için yaklaşık 3 bin ardıç ağacının kesileceğinin belirtilmesi dikkat çekiyor.

yapi.com.tr
Mermer İçin 3 Bin Ardıç Ağacı Kesilecek

Isparta’nın dağları ve ormanlarıyla ünlü Sütçüler ilçesindeki vahşi madencilik hız kesmiyor. Yüzlerce mermer ocağı ruhsatı verilen ilçedeki ormanlık araziler, su kaynakları, tarım ve hayvancılık mermer ve taş ocakları yüzünden büyük zarar görürken şimdi de bölgenin en önemli ardıç ormanın kalbinde mermer ocağı izni verildi. Odatv’den Yusuf Yavuz’un haberine göre; Yeniköy sınırlarında tamamı ardıç ormanı olan alanda izin verilen mermer ocağıyla ilgili hazırlanan ÇED dosyası Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce uygun bulundu. Mermer ocağı açmak isteyen firmanın ÇED başvuru dosyasında bölgeden mermer çıkarmak için yaklaşık 3 bin ardıç ağacının kesileceğinin belirtilmesi dikkat çekiyor.

Sütçüler ilçesine bağlı Yeniköy ve çevresi bölgenin en verimli doğal ardıç ormanlarını barındırıyor. Yaklaşık 10 yıldır Sütçüler çevresinde sürdürülen vahşi madencilik furyasından en az etkilenen bu alan aynı zamanda binlerce yılkı atının da yaşam alanı. Bir çoğu anıtsal nitelikteki yaşlı ardıç ağaçlarından oluşan ardıç ormanında iki yıl önce bir mermer ocağı açılmasına izin verildi. Halen çalışmaları süren mermer ocağı, yüzlerce ardıç ağacını yok etti. Ancak yöre halkının bütün tepkilerine karşın Yeniköy’deki ardıç ormanında yeni bir mermer ocağına daha izin verildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mermer-icin-3-bin-ardic-agaci-kesilecek_167802.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!