Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mermer Ocağına Karşı İmza Kampanyası Başlatıldı

Denizli’nin Tavas İlçesi Gümüşdere mahallesinde mermer ocağı çalışma alanında bir günlük nöbet tutan köylüler, “Mermer ocağı istemiyoruz” dedi.

yapi.com.tr
Mermer Ocağına Karşı İmza Kampanyası Başlatıldı

Denizli’nin Tavas İlçesi Gümüşdere mahallesinde mermer ocağı istemeyen köylülerin tepkisi sürüyor. Geçtiğimiz hafta yol çalışması yapan şirketten izin belgesi isteyen muhtar Mehmet Canatan’ın gözaltına alınmasının ardından köylüler çalışma alanında bir günlük nöbet tutarak, imza topladı.

Evrensel’de yer alan habere göre; toplandıkları alanda konuşan Gümüşdere Mahalle Muhtarı Mehmet Canatan, “Buraya ‘mermere hayır’, ‘mermer ocağı istemiyoruz’ demek için toplandık” dedi.

Şirketin ormanda yol açmasından da şikayetçi olduklarını belirten Canatan, “Ormanın hem altında hem üstünde yol var. İhtiyaç olmayan yere neden yol açtıklarını bilmiyoruz. Bu ocak açıldığında ovamızın bir iki sene içerisinde kullanılmaz hale geleceğini herkes biliyor. Ama bu konuda hiç yardımcı olan yok.” diye konuştu.

“İşgale son verin”
Av. H. Ozan Orpak ise, “Burası Denizli’nin Tavas ilçesi Gümüşdere köyü. Gümüşdere köyünde kanuna aykırı olarak bir mermer ocağı yapılmak isteniyor. Geçen gün muhtarımız ifadeye çağrıldı. Biz de gerekli noktalarda hukuki başvuruları yaptık. Burada kanuna aykırı olarak vatandaşa ait yerler işgal edilmiş durumda. İdari olarak kamunun üstün yararı gözetilip gözetilmediği mahkeme kararıyla olacak.” dedi.

Köylülerin imza topladığını söyleyen Orpak, “Gerekli yasal başvurularımızı yapacağız. Umarım bağımsız yargı, bağımsız mahkemeler bu konuda yürütmeyi durdurma kararı verecekler. Ve buradaki işgale son verecekler. Buradaki vatandaşın tek bir isteği var burada doğdular burada ölecekler.” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mermer-ocagina-karsi-imza-kampanyasi-baslatildi_192840.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!