Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Orman Yangınları Sürerken Mermer Ocağı İzni Vermişler

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz 2021 tarihinde başlayan ve 10 gün süren orman yangını sırasında ünlü rafting bölgesi Beşkonak’ta mermer ocağı izninin verildiği ortaya çıktı.

yapi.com.tr
Orman Yangınları Sürerken Mermer Ocağı İzni Vermişler

28 Temmuz 2021 tarihinde başlayan, on gün süren, sekiz vatandaşımızın hayatını kaybettiği, çok sayıda canlının telef olduğu, Manavgat yangınında evler ve tarım arazileri ile on binlerce hektarlık ormanlık alan kül dönmüştü.

Sözcü’den İsmail Akın’ın haberine göre; yangın tüm hızıyla devam ederken, ilçenin başka bir köşesinde rant pazarlıklarının devam ettiği ortaya çıktı.

Olayı yangından mal kaçırma olarak nitelendiren CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, yaptığı açıklamada; “Manavgat orman yangınının acıları hala hafızalardaki yerini korumaktadır. Yangınla mücadeledeki ihmallerin, yangın sonrası vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi beklenirken, öncelikle yangından sonra ortaya çıkan ağaç ürünlerinden elde edilen büyük rant kamuoyunun gündemine gelmiş, şimdi ise Manavgat Beşkonak bölgesinde Kırkkavak ve Düzağaç köyleri arasındaki sahada mermer ocağı açılmasına dair izin verildiği iddia edilmektedir. Yöre halkının gündelik yaşamı dahil birçok alanını doğrudan etkileyecek mermer ocağının yapımına olan itirazların dikkate alınması gerekmektedir.” diye konuştu.

Rafet Zeybek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a konu hakkında soru önergesi verdi. Zeybek, önergesinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a şu soruları yöneltti:

- Manavgat Beşkonak bölgesinde Kırkkavak ve Düzağaç köyleri arasındaki sahada mermer ocağı açılmasına dair izin verildiği iddiası doğru mudur?
- Doğru ise mermer ocağı açma izni hangi firmaya verilmiştir?
- Manavgat Beşkonak'ta açılması planlanan mermer ocağının bölgenin doğası ve turizm faaliyetlerine vereceği tahribata dair hangi çalışmalar yapılmıştır?
- Bahse konu mermer ocağı izni Manavgat orman yangının devam ettiği günlerde verildiği iddiası doğru mudur?
- Manavgat orman yangını sonrası bölgedeki aksaklıklar hala giderilememişken mermer ocağı izni için neden acele edilmiştir?
- İzni veren kurum sahada inceleme yapmış mıdır?
- Manavgat orman yangını sonrası Beşkonak'taki mermer ocağı izninin devamı niteliğinde Manavgat ve çevresinde kaç maden izni başvurusu olmuştur?
- Bu başvurular hangi aşamadadır?
- Manavgat Beşkonak'ta açılması planlanan mermer ocağının açılmasına karşı olan yöre halkının görüşü dikkate alınmış mıdır?

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/orman-yanginlari-surerken-mermer-ocagi-izni-vermisler_188603.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!