Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

“Metroyla Yatıp Metroyla Kalkıyoruz”

İZTO'nun aylık olağan meclis toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, metro projesinin bitmemesi nedeniyle trafiğe kapanan Hatay caddesinde esnafın mağdur olduğunun söylenmesi üzerine, projenin tamamlanmamasının kendisini çok üzdüğünü, bu konuda büyük çaba sarf ettiklerini ifade etti.

yapi.com.tr / AA
“Metroyla Yatıp Metroyla Kalkıyoruz”

BR>
''İzmir 81 vilayetten farklı''

Kocaoğlu, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in İzmir'de bir konferansa davet edilmesi konusunda kendisinin de görüşlerinin sorulduğunu belirterek, ''Ben nasıl Diyarbakır'a gidiyorsam Diyarbakır Belediye Başkanı da buraya gelir, konuşmasını yapar. Zamanım müsaitse ben de evsahipliği yaparım. Bunu polemik konusu yapmak bile toplumu geriyor, üzüyor. Batıdayım, ileriyim demek güzel ama onun da getirdiği sorumluluk var sırtımızda. O sorumluluğu yaşamak zorundayız. Bu güzel ülkede barış istiyoruz, huzur istiyoruz'' diye konuştu.

Aziz Kocaoğlu, ''Kim ne derse desin, kim nereyle kıyaslarsa kıyaslasın İzmir 81 vilayetten farklı. İzmir insanını anlamak, onun penceresinden bakmak apayrı bir iş. Kenti solumak istiyor, bilmek, öğrenmek istiyor, bu kente gönül vermek istiyor. 81 il içinde hiçbir belediye başkanı, oda başkanı, İzmir'de hırpalandığı, eleştirildiği kadar eleştirilmez. İyi ki böyle olmaz çünkü bu İzmir'in ileriliğini, eleştirel gücünü gösteriyor. Kenti yaşamaya, yaşatmaya çalıştığını gösteriyor'' dedi.

''Ay Yıldız adası''

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kente yönelik haksız eleştirilere isyan ettiklerini söyledi.

Her yıl yüz bin kişi göç alan bir kentte gecekondulaşmanın önüne geçilemeyeceğini ve gecekondular üzerinden kenti eleştirmenin yanlış olduğunu söyleyen Demirtaş, ''Ankara'da devlet protokol yolunda TOKİ ile binalar yapılıyor diye İzmir'in eleştirilmesi haksızlık. Kentin yenilenmesi konusunda çaba gösterip başarıya erişebilecek insan gücümüz, şirketlerimiz, birikim ve sermayemiz var. Ada bazında kent yenilemelerine talibiz'' diye konuştu.

Demirtaş, 2B arazilerinin gecekondu sahiplerine değil TOKİ'ye verilmesinin gündemde olduğunu, TOKİ'nin ''her şeyin hakimi olmasına'' karşı olduklarını, bu arazilerin satışı için ihale açılması gerektiğini söyledi.

Kent sorunlarıyla ilgili Kocaoğlu'ndan taleplerde bulunduklarını ifade eden Demirtaş, Körfez'e yeniden hayat kazandıracak dip tarama işi sonrası ortaya çıkan çamurla bir ada yapılabileceğini dile getirdi. Demirtaş, bunu EXPO adaylığı sürecinde bir EXPO adası şeklinde gündeme getirdiklerini, ay yıldız şeklinde yapılabilecek bir adanın iyi bir fikir olabileceğini belirtti.

İzmir'in kruvaziyer turizmde hızla büyüdüğünü, 2011'de kesinleşen sefer sayısının 246 ve yolcu sayısının ise 509 bine ulaştığını, bir kruvaziyer liman kurulması konusunda acele edilmesi gerektiğini ifade eden Demirtaş, yeni yapılacak kruvaziyer limanının ulaşım, trafik ve çevresel sorunlarının çözümünde belediyeden katkı beklediklerini bildirdi.

Demirtaş, kruvaziyer turistlere sağlanan tur otobüsü sayısının artırılması, faytonlar ve taksilerin İzmir'e özgü bir tasarımla yeniden düzenlenmesi gerektiğini, Kadifekale-Agora arasında bir teleferiğe ihtiyaç duyulduğunu, bunu yapıp işletmeye talip olduklarını ifade etti.

Çankaya Bit pazarı, Mimar Kemalettin, Çakaloğlu Hanı, Kardıçalı Hanı gibi tarihi binaların restorasyonu konusunda çalıştıklarını belirten Demirtaş, Büyükşehir Belediyesinin İnciraltı bölgesi ve Yeni Kent Merkezi konusunda bir mücadele verdiğini, bu süreçte Kocaoğlu'na tam destek verdiklerini söyledi.

Demirtaş, EXPO 2020 için İzmir Kalkınma Ajansı önderliğinde çalışma yapıldığına da dikkat çekerek, şöyle dedi:

''Umarız başarılı çalışma yaparlar, ancak katılımcı bir yönetim biçimiyle güçler birleştirilerek EXPO'ya hazırlanmamız gerekiyor. 'Biz bu işi yaparız' diye ayrılıp önde yürüyüp arkaya bakmazlarsa bunun sonucunun çok iyi olmayacağını düşünüyoruz.''

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/metroyla-yatip-metroyla-kalkiyoruz_85363.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!