Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Millet Bahçesinde Rekor Kırıldı; Güvenli Yapılaşma Sınıfı Geçemedi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ‘afet yönetimi’ adı altında sunduğu projede millet bahçeleri için hedefi yüzde 123 tutturdu, ‘güvenli yapılaşma’ performansı ise sınıfta kaldı.

yapi.com.tr
Millet Bahçesinde Rekor Kırıldı; Güvenli Yapılaşma Sınıfı Geçemedi

6 Şubat’ta Maraş merkezli yaşanan ve 10 kenti etkileyen 7,6 ile 7,7 şiddetindeki depremler, büyük yıkımlara yol açtı. Binlerce yurttaşın yaşamını yitirdiği depremler, ‘deprem ülkesi’ olarak nitelendirilen Türkiye’nin halen depreme hazır olmadığı gerçeğini gösterdi. Doğaya kafa tutan kamu projeleri, denetimsiz yapılar ve koordinasyonsuzluk büyük felaketlere neden oldu.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, “Şehircilik ve Risk Odaklı Bütünleşik Afet Yönetimi” projesi kapsamındaki, “Çevreye Duyarlı ve Güvenli Yapılaşma” programının alt hedeflerinden büyük bölümü gerçekleştirilemedi. Bakanlığın belirlediği 11 hedeften yalnızca üçüne yüzde 100 oranında ulaşılırken bir hedefe de kısmen ulaşılabildi.

Bakanlığın verilerine göre, çevreye duyarlı ve güvenli yapılaşma sağlanması amacıyla belirlenen ancak ulaşılamayan bazı hedefler, ‘yapı malzemelerine ilişkin illerde güçlendirilen laboratuvar sayısı, yapı malzemelerine ilişkin piyasa gözetim denetim sayısı’ ve ‘aktif yapı denetim kuruluşlarının şantiyelerinde yapılan yıllık denetim sayısı’ oldu. 2021 yılında altı aktif yapı denetim kuruluşunun şantiyesini denetlemeyi planlayan bakanlık, yalnızca iki kuruluşun şantiyesinde denetim yapabildi.

Deprem güvenliği açısından kritik önemi bulunan hedefleri gerçekleştiremeyen bakanlık, millet bahçelerine yönelik hedefleri ise beklenenin üzerinde bir performans ile tamamladı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/millet-bahcesinde-rekor-kirildi-guvenli-yapilasma-sinifi-gecemedi_194499.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!