Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Milyonlar Harcanan Atlama Kuleleri Yine Çöktü

Erzurum'da 2011 yılında düzenlenen Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları öncesi yaptırılan, 2014 yılında çöken ve milyonlarca lira harcanarak onarılan Türkiye’nin ilk kayakla atlama kulelerinin pistleri yine çöktü.

yapi.com.tr
Milyonlar Harcanan Atlama Kuleleri Yine Çöktü

Erzurum’da düzenlenen 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları (Universiade 2011) öncesi milyonlarca lira harcanarak yaptırılan Türkiye'nin ilk kayakla atlama kulelerinin pist kısmındaki kayma bir türlü durdurulamıyor.

Atlama kulelerinin bir türlü hazır olmaması nedeni ile olimpiyatlarda ve uluslararası yarışta ülkemizi temsil eden Kayakla Atlama Milli Takımımız ise yabancı ülkelere giderek kamp yapmak durumunda kalıyor. Yalnızca kış atlayışı yapılabilen kayakla atlama kulelerinin işletmesinden vaz geçen Kayak Federasyonu, tesisleri Gençlik Spor Bakanlığına geri vermişti.

Sözcü’den Orhan Bozkurt’un haberine göre; 2011 Universiade oyunlarının ardından 2014 yılında tesislerde meydana gelen sonucu pistlerde görülen açılmalar üzerine Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ve AFAD ekipleri inceleme yapmış, tedbir amaçlı tesisler boşaltılmıştı. O yıl kış sezonunda hiç kullanılmayan tesisler, 6 Temmuz 2014 tarihinde yaşanan heyelan nedeni ile adeta yerle bir olmuştu.

2014 yılında pistleri çöken atlama kulelerinin 2017 Avrupa Gençlik Kış Olimpik Festivali'ne (EYOWF 2017) yetiştirilmesi için yoğun çalışma başlatılmıştı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yaptığı ihalenin ardından yüklenici firma fore kazıklar çakarak pistteki kaymayı durdurup, yerle bir olan tesisleri eski haline getirmişti. Ancak aradan 5 yıl geçmeden pistlerde yeniden açılma ve kaymalar yaşanmaya başladı.

Yapımından itibaren sürekli tartışmalara konu olan Türkiye'nin ilk ve tek Atlama Kulelerinin pist kısmında geçtiğimiz hafta bir kez daha çöküntü meydana geldi. 95 ve 125'lik kulelerin pistlerinde çukurlar oluştu. Tesislerde inceleme yapan ekipler tüm faaliyetleri durdurarak, çöken kısımların üzerini kapattı. Spor İl Müdürlüğü yetkililerinin pistlerin onarımı için bakanlıktan ek ödenek talep ettiği öğrenildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/milyonlar-harcanan-atlama-kuleleri-yine-coktu_191236.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!