Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yaptığı Pist Çöken Şirkete Hastane Yaptırılacak

Palandöken’de inşa ettiği kayak pistleri iki defa yerle bir olan inşaat şirketine Sağlık Bakanlığı 470 milyon TL ödeyerek hastane yaptıracak.

yapi.com.tr
Yaptığı Pist Çöken Şirkete Hastane Yaptırılacak

Sağlık Bakanlığı’nın Batman Devlet Hastanesi’nin inşaatı için tartışma yaratacak bir şirketle anlaştığı ortaya çıktı. Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün “500 Yataklı Batman Devlet Hastanesi Yapımı” adı altında düzenlendiği ihaleyi Sarıdağlar İnşaat aldı. Bakanlık ile şirket arasında 470 milyon TL’lik sözleşme imzalandığı ve inşaatın yaklaşık 3 yılda tamamlanacağı açıklandı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; hastane inşaatını yapacak şirket, daha önce Erzurum’a inşa ettiği kayak pistlerinin iki defa çökmesi skandalıyla gündeme oturmuştu. Şirkete Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için 2011’de 100 milyon liraya Erzurum Palandöken’e kayakla atlama pisti yaptırıldı. Ancak milyonlarca liraya yaptırılan pistin üç yıl sonra, 15 Temmuz 2014’te çökmesi gündem oldu. Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken felaketin ardından pistin zemin etüdü yapılmadan heyelan bölgesine inşa edildiği iddia edildi. O dönem açıklama yapan Prof. Dr. Ahmet Ercan tesise yönelik “Olağanüstü bir mühendislik hatası” ifadelerini kullanmıştı.

2014 yılında toprak kayması sonucu pistleri çöken atlama kulelerinin 2017 Avrupa Gençlik Kış Olimpik Festivali’ne (EYOWF 2017) yetiştirilmesi için yoğun çalışma başlatılmıştı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yaptığı ihalenin ardından yüklenici firma fore kazıklar çakarak pistteki kaymayı durdurup, yerle bir olan tesisleri eski haline getirmişti. Ancak aradan 5 yıl geçmeden, 2021’de pistlerde yeniden açılma ve kaymalar yaşanmaya başladı. Geçen yıl da pist bir kez daha çöktü.

Kamudan ihale yağıyor
Sarıdağlar İnşaat, kamudan birçok projenin ihalesini aldı. Dönemin Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan tarafından maliyetinin 170 milyon TL olacağı açıklanan ancak 301 milyon TL harcanan Çamlıca Kulesi’nin yanı sıra, Trabzon Akyazı Stadı, Konya Stadı, Hakkari Havalimanı, Bingöl Havalimanı ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ihale edilen Çorum, Samsun gibi illerdeki toplu konutların inşaatı da aynı şirket tarafından yapıldı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yaptigi-pist-coken-sirkete-hastane-yaptirilacak_191570.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!