Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mimarlar Sordu: "Bu Nasıl Bir Vicdansızlık?"

Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Tezcan Karakuş Candan, alanda binlerce ağacın kesildiğini, inşaat atıklarının ağaçların dibine bırakıldığını ve kesilemeyen ağaçların dibine beton döküldüğünü söyleyerek, "Bu nasıl bir vicdansızlıktır" dedi.

yapi.com.tr
Mimarlar Sordu: "Bu Nasıl Bir Vicdansızlık?"

Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) yapım çalışmaları devam eden Başbakanlık Konutu inşaatını bilirkişi heyeti ile gözlemleyen Mimarlar Odası, düzenlediği haftalık basın toplantısında gözlemlerini aktardı. Toplantıda konuşan Tezcan Karakuş Candan, Başbakanlık Konutu'nun kaba inşaatının bittiğini ve otopark inşaatına devam edildiğini belirtti. Alanda bulunan Orman Genel Müdürlüğü'nün binalarının bulunduğunu ifade eden Candan, bu binaların şu an için işçilerin yatakhanesi olarak kullanıldığını, daha sonra yıkılarak arsanın konuta dahil edileceğini söyledi. Alandaki binlerce ağacın köklerinden kesildiğini gördüklerine  çeken Candan, "Ağaçların dibine inşaat atıklarını dökmüşler. Ağaçların dibine beton dökülmüş. Bu nasıl bir vicdansızlıktır, anlamakta zorluk çekiyoruz" dedi.

Candan, Haziran ayında inşaatın ince işçilik aşamasına gelebileceğini söylerken; yargının inşaatı durdurmaması durumunda, konutun muhtemelen Eylül- Ekim aylarında açılışının yapılabilecek aşamaya gelebileceğini belirtti. AOÇ'ye haksızlık yapıldığını ve bunun kabul edilemez olduğunu ifade eden Candan, "40 bin imza toplanmış, defalarca eylem yapılmış. Ortada bir problem var. 'Biz Başbakanlık binası yapılmasın' demiyoruz. Ama bunun yeri AOÇ değildir" dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan da, daha önce o alanda Başbakan'ın ağaç dikerken resminin olduğunu, fakat kendileri açıklama yaptıktan sonra o resmin kaldırıldığını fark ettiklerini söyledi. Hakkan, bilirkişilere güvendiklerini, iyi rapor yazacaklarını düşündüklerini belirtti. Raporun kısa sürede gelmesini temenni ettiklerini ifade eden Hakkan, "Alana her ne kadar bina da dikilse, bir hamle yapma fırsatımız olacaktır" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mimarlar-sordu-bu-nasil-bir-vicdansizlik_106865.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!