Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Atatürk Orman Çiftliği Hepimizindir"

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği’nin Başbakanlık binası yapılmasına yönelik planlara dair bir imza kampanyası başlattı. Bu imza kampanyasına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e hitaben bir açık mektupta eşlik etti.

yapi.com.tr
"Atatürk Orman Çiftliği Hepimizindir"

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği’nin Başbakanlık binası yapılmasına yönelik planlara dair bir imza kampanyası başlattı. Bu imza kampanyasına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e hitaben bir açık mektupta eşlik etti.

Söz konusu açıklamada; Ankara’nın temiz hava koridoru olan Atatürk Orman Çiftliği’ne Başbakanlık binası yapılmak istenmesine dikkat çekilerek; “Bozkırın ortasında ölçülemeyecek bir emekle kurulmuş olan Atatürk Orman Çiftliği Cumhuriyetin insan tarım ve üretim ilişkilerini en iyi örnekleyen ve sosyal yaşam alanı olarak örnek teşkil eden, en önemli simgelerindendir” denildi.

Dünya ölçeğinde fiziksel planlama açısından kentsel tarımın tartışıldığı ve gündemde olduğu bir dönemde, “Atatürk Orman Çiftliği tüm bu özellikleri bünyesinde barındıran dünya ölçeğinde de önemli bir simgedir” denilerek söz konusu alanın, “birinci derece tarihi ve doğal sit alanı olarak tescil edildiği” aktarıldı. Yapılması planlanan Başbakanlık binasının yapımı için alanın sit derecesinin düşürülen, halen doğal ve tarihi sit özelliklerini içinde barındıran Atatürk Orman Çiftliği’nde Başbakanlık binasının yapılması planlama kriterleri açısından onarılmaz hasarlar açacağı vurgulanarak; “Böylesi bir durumda güvenlik gerekçesi ile Atatürk Orman Çiftliği halka kapatılmış olacaktır” denildi.

Açıklamada, “Atatürk Orman Çiftliği taşıdığı tarihsel, fiziksel ve kültürel değerleri ile hepimizindir” ifadesine yer verilerek, Atatürk Orman Çiftliği’nin halka emanet edilmiş olmasına ve “kültürel peyzaj” alanı olarak sadece Ankara için değil ülke ve dünya mirası açısından önem taşımasına vurgu yapıldı. Atatürk Orman Çiftliği’nin önemli bir değer olduğu belirtilen metinde söz konusu değerin emekle büyütüldüğü, ormanla temiz hava koridoru oluşturduğu aktarılarak; “Ülkenin Cumhurbaşkanı olarak sesimizi duymanızı ve Atatürk Orman Çiftliğine sahip çıkmanızı bekliyoruz” denildi.

İmza kampanyasına katılmak için tıklayınız.

ETİKETLER: kurum kent koruma
http://www.yapi.com.tr/haberler/ataturk-orman-ciftligi-hepimizindir_100604.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!