Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çamlıca Tepesi TV ve Radyo Kulesi Yarışmasında Başbakan'ın Beğendiği Proje Yapılacak

Haber Türk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre, Çamlıca Tepesi TV ve Radyo Kulesi Fikir Projesi Yarışması'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın beğendiği proje yapılacak.

yapi.com.tr
Çamlıca Tepesi TV ve Radyo Kulesi Yarışmasında Başbakan'ın Beğendiği Proje Yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılında Çamlıca'daki radyo ve televizyon vericilerinin tek bir kulede birleştirilmesi amacıyla "Çamlıca Tepesi TV ve Radyo Kulesi Fikir Projesi Yarışması" yaptı. 34 projenin katıldığı yarışmanın birinciliğini Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden Yüksek Mimar İnanç Eray'ın başkanlığındaki mimarlık grubu kazandı. 10 kişilik grup, 100 bin TL’lik ödülün sahibi oldu. 65 bin TL’lik ikincilik ödülünü, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Dilek Topuz Erman’ın başkanlığındaki grubun projesi kazandı. Üçüncülük ödülüne, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden (İTÜ) Melike Altınışık’ın başkanlığındaki grup layık görüldü. Bu grup 45 bin TL’lik ödülü aldı.

Başbakan Erdoğan üçüncü seçilen İTÜ’den Yüksek Mimar Melike Altınışık’ın projesini uygun buldu. Çamlıca Tepesi Televizyon ve Radyo Kulesi’nin yüksekliği 323 metre ile 357 metre arasında opsiyonlu olmak üzere ortalama 340 metre olarak belirlendi. Projenin yapım maliyetini Ulaştırma Bakanlığı karşılayacak.





http://www.yapi.com.tr/haberler/camlica-tepesi-tv-ve-radyo-kulesi-yarismasinda-basbakanin-begendigi-proje-yapilacak-_104036.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!