Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Miniaturk'e Hücum ! '28 Günde 120 Bin Ziyaretçi'

2 Mayıs tarihinde resmi açılış yapılarak hizmete giren Mini Türkiye Parkı, henüz bir ayını doldurmadan İstanbul'un en seçkin gezi alanlarından biri

İBB
Miniaturk'e Hücum ! '28 Günde 120 Bin Ziyaretçi'

b>2 Mayıs tarihinde resmi açılış yapılarak hizmete giren Mini Türkiye Parkı, henüz bir ayını doldurmadan İstanbul'un en seçkin gezi alanlarından biri oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iktisadi teşekküllerinden Kültür A.Ş.'in İstanbul'a ve Türk Turizmine kazandırdığı Miniaturk açıldığı günden itibaren yoğun bir ilgi ile karşılaştı ve henüz bir ayını doldurmadan 120 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

2 Mayıs 2003 tarihinde Başkan Gürtuna'nın evsahipliğinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla açılan ve dünya üzerindeki 35. minyatür park olan Miniaturk sabah 10.00 akşam 19.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık tutuluyor.

Miniaturk yetkililerinden alınan gişe raporu bilgilerine göre ziyaretçi sayısının en yüksek olduğu gün 13255 kişi ile 18 Mayıs 2003 tarihinde gerçekleşti.
Yılda yaklaşık 1.5 milyon kişinin gezmesi beklenen parkın Mayıs ayı gişe geliri Bingöl depremzedeleri için kullanılacak.

60 bin metrekare üzerine kurulan Miniaturk'te 15 bin metrekare maket alanı, 40 bin metrekare yeşil ve açık alan, 3 bin 500 metrekare kapalı alan, 2 bin metrekare havuz ve suyolu ile 500 araçlık otopark yer alıyor. Her eserin yanında 6 dilde bilgi veren bir sistem sayesinde de ziyaretçilerin bilgilenmesi ve çok geniş bir coğrafya'ya yayılan onlarca eseri bir kaç saat içerisinde tanıması sağlanıyor.

Sütlüce'de Haliç kıyısında bulunan Miniaturk'e giriş ücretleri şu şekilde :
0-6 yaş çocuklar: ücretsiz.
6-12 yaş çocuklar: 2 milyon TL.
Öğrenciler: 3 milyon TL.
Tam Giriş Ücreti: 4 milyon TL.

http://www.yapi.com.tr/haberler/miniaturke-hucum--28-gunde-120-bin-ziyaretci_4555.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!