Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Miniatürk’ü 1 Ayda 100 Bin Kişi Gezdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'nin tanıtımı için Haliç'in Sütlüce Kıyısı'nda yaptırılan ve 23 Nisan’da ziyarete açılan Miniatürk

Hürriyet
Miniatürk’ü 1 Ayda 100 Bin Kişi Gezdi

b>İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'nin tanıtımı için Haliç'in Sütlüce Kıyısı'nda yaptırılan ve 23 Nisan’da ziyarete açılan Miniatürk'ü, şimdiye kadar 100 bine yakın ziyaretçi gezdi.

Ziyaretçi akını nedeniyle girişteki turnike sayısı 4'ten 8'e çıkarıldı. Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdürü Cengiz Özdemir, bu hafta sonu 100 bin barajını aşacaklarını, hedeflerini yılda 1 milyondan 1,5 milyon ziyaretçiye çıkardıklarını söyledi.

Dünya genelinde 34 tane minyatür park bulunduğunu ve bunlar içerisinde yılda 1 milyon kişi ile en çok ziyaretçi kabul edenin Hollanda'daki olduğunu belirten Özdemir, ‘‘Biz parkı kurarken buradan hareketle yılda 1 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlamayı hedefliyorduk. Ancak ilk ayda 100 bine yakın ziyaretçi ağırlamamız nedeniyle şu anda hedefimiz yılda 1,5 buçuk milyon ziyaretçiye çıktı’’ dedi.

Saat 09.00-19.00 arasında açık olan Miniatürk'ün haziran ayından itibaren ziyaretçilerin talepleri doğrultusunda açık kalma süresini saat 22.00 veya 23.00'e kadar uzatacaklarını anlatan Özdemir, ‘‘Bu şekilde ziyaretçi akını devam ederse 10 milyon dolara (yaklaşık 15 trilyon lira) mal olan Miniatürk 3.5 yıl içerisinde kendini amorti edecek’’ dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/miniaturku-1-ayda-100-bin-kisi-gezdi_4477.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!