Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mudanya’da Tahirağa Hamamı Çevresi Canlanıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi bir dönem Mudanya ekonomisinin can damarı olan eski zeytin halinin bulunduğu alanı ilçe turizmine kazandırmak amacıyla kentsel tasarım çalışmalarını başlattı.

bursa.bel.tr
Mudanya’da  Tahirağa Hamamı Çevresi Canlanıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldırma çalışmaları kapsamında hazırlanan Mudanya Tahirağa Hamamı çevresi (eski zeytin hali) kentsel tasarım projesinin startını verdi.

Tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldırma çalışmalarını merkeze bağlı 7 ilçede de sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Mudanya’da bir dönem ekonominin merkezi olan eski zeytin halinin bulunduğu alanı turizme kazandırmak için çalışmalara başladı. Yaklaşık 820 metrekarelik alan üzerindeki eski dükkanların tamamı yıkılırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hayata geçirecekleri kentsel tasarım projesiyle ilçeye önemli bir değer katacaklarını söyledi.



Özgün kimlik korunacak

Başkan Altepe, 660 metrekarelik taban alandan oluşan 27 adet dükkan ile 1350 metrekarelik meydanın özgün kimlik korunarak yeniden halkın kullanımına açılacağını kaydetti. Bursa’nın sahile açılan kapısı olması nedeniyle Mudanya’ya büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan Altepe, “Tahirağa Hamamı, eski zeytin hali ve Tekki-i Cedit Camii’nin bulunduğu bu alan ilçenin nabzının attığı en önemli bölge. Bu bölgeyi ağaya kaydırmak, yeniden canlandırmak için çalışmaları başlattık. Tarihi yapıların özgün kimliği korunacak ve güzel bir meydan kazandıracağız. Burası yeniden Mudanyalıların buluşma noktası haline gelecek. Nisan ayında bitirmeyi hedeflediğimiz bu projenin ilçe turizmine hareket katacağına inanıyorum” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mudanyada-tahiraga-hamami-cevresi-canlaniyor_83905.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!