Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

Muğla’da Tepki Çeken Mermer Ocağı Kararı

Muğla’nın Milas ilçesinde içme ve kullanma suyu orta mesafeli koruma alanında kalan ormanlık alanda açılması planlanan mermer ocağı için ÇED süreci başlatıldı.

yapi.com.tr
Muğla’da Tepki Çeken Mermer Ocağı Kararı (Fotoğraf: AA)

Muğla’nın Milas ilçesinde içme ve kullanma suyu orta mesafeli koruma alanında kalan ormanlık alanda açılması planlanan mermer ocağı için ÇED süreci başlatıldı. Burdur merkezli CML Madencilik Şirketi'nin yaptığı başvuruyu değerlendiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ÇED süreci başlattı.

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre; şirket, 8.5 hektarlık alanda yılda 20 bin metreküp mermer çıkarmayı hedefliyor. Yılda 180 bin metreküplük pasa oluşacağı tahmin ediliyor. Proje sahası Aydın-Muğla-Denizli Planlama Bölgesi 1/100 bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nında hem ormanlık alanda hem de Akgedik Barajı'nın orta mesafeli koruma alanlarında yer alıyor.

Öte yandan şirketin aynı içme ve kullanma suyu orta mesafeli koruma alanı sınırları içerisinde başka bir mermer ocağı işletmesi daha bulunuyor. Bu ocak için de 2022 yılında 'ÇED gerekli değildir' kararı verildiği ortaya çıktı.

Akgedik Barajı tehlike altında
Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Milas üyesi Neşe Tuncer yaptığı açıklamada "Karşımızda yine doğamızı, su kaynaklarımızı yok etmek için önümüze getirilen yalan bir ÇED süreci var. Milas'ın sadece 5 kilometre dışında planlanan bu projeye 'ÇED gerekli değildir' kararı verilmesi halinde Milaslılar muhakkak ki yasal bir girişimde bulunacaklardır." diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/muglada-tepki-ceken-mermer-ocagi-karari_201979.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!