Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Müze ve Ören Yerleri Gişeleri Modernize Edilecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerlerindeki gişelerin idare adına işletilmesi, giriş kontrol sistemlerinin modernizasyonu ve bu kapsamda bilet tasarımı, üretimi, satışı ve pazarlanması ile ilgili tüm giderleri yükleniciye ait olmak üzere mal ve hizmetin sağlanması amacıyla ihale yapacak.

Cumhuriyet Portal
Müze ve Ören Yerleri Gişeleri Modernize Edilecek

Müze ve ören yerleri gişelerinin işletimi, giriş kontrol sistemlerinin modernizasyonu ve yönetim işi ihalesiyle ilgili Ankara Cermodern'de düzenlenen basın toplantısına, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Müsteşar İsmet Yılmaz, Müsteşar Yardımcısı Özgür Özaslan, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Murat Süslü, Döner Sermaye İşletmesi Merkez (DÖSİM) Müdürü Tolga Tuyluoğlu katıldı.

Bakan Günay, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin turizm potansiyelini daha çok sahiplenerek, sunumu çağdaş düzeye ulaştırmaya çalışarak Türkiye turizminin marka değerini yükseltme çabasında olduklarını söyledi. Türkiye'nin dünyada önemli turizm ülkelerinden biri olduğunu dile getiren Bakan Günay, ''Amacımız sadece gelen ziyaretçi sayısını artırmak değil, aynı zamanda gelen ziyaretçilerin sunum zenginliğiyle karşılaşmasını sağlamak. Bu kapsamda tarih zenginliğimiz, ören yerleri ve müzelerimiz önemli bir potansiyele işaret ediyor'' dedi. Müzelerde geçen yıl yapılan bir çalışmayla 9 satış mağazası açıldığını belirten Bakan Günay, bu sayıyı 55'e çıkarma konusunda yeni bir işbirliği ve modernizasyon çalışması gerçekleştirdiklerini bildirdi.
 
Gişelerde modernizasyon çalışması

Bakan Günay, bu yıl itibariyle müzeler ve ören yerlerindeki gişelerde modernizasyon çalışması başlattıklarını ifade ederek, ''Daha modern bir anlayışla daha yüksek bir teknoloji ile gişelerimizi işletme konusunda bir proje hazırladık. Burada da yeni iş birlikleri geliştireceğiz. Bu yılın sonu itibariyle gişelerimizi daha modern, dünya ölçeklerine uygun, kontrolü ve geliri yüksek, sunum açısından çok daha fazla insana ulaşabileceğimiz bir biçime kavuşturmaya çalışacağız'' diye konuştu.

Satış mağazaları ve gişeleri iyileştirmenin gelir elde etmek açısından da büyük avantajlar sağladığına değinen Bakan Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Müzelerdeki satış noktalarında yaptığımız işbirliği bizi önceki yıllarla kıyaslanamayacak bir gelir düzeyine taşıdı. Şimdi gişelerde de yüksek gelir elde etmeye çalışacağız. Buradan da müzelerin alt yapısını iyileştirmeye gayret ediyoruz. Türkiye'de müze konusu son yıllarda sevinçle söyleyebilirim ki gündeme gelmeye başladı. Bu anlamda ilk uyguladığımız proje Müzekart'tı. Şu anda 1.5 milyonun üzerine çıktık. Müzekart, satış noktaları ve gişelerle hem yüksek gelir, hem modernizasyon hem de çağdaş uygarlık düzeyinde bir sunum elde etmiş olacağız.''

Modernizasyonun detayları

DÖSİM Müdürü Tolga Tuyluoğlu da çalışmanın nihai hedefinin müze ve ören ziyaretçisi olduğunu, Bakanlığın buralardaki hizmetleri iyileştirmeye çalıştığını söyledi. Gişenin ziyaretçinin ilk temas noktası olduğunu, dünyanın iyi müzelerinde son derece doyurucu ve iyi bilgiler alındığına dikkati çeken Tuyluoğlu, gişelerin müzeleri temsil ettiğini kaydetti. Tuyluoğlu, Türkiye'nin 27 milyon turist, 22 milyon da müze ziyaretçisi ağırladığını ifade ederek, ''Bunların önemli bir kısmı yabancı. Yabancılara da aynı kalitede bilgi vermek iletişim kurmak gerekiyor. Proje, müze ve ören yerleri gişelerinde verdiğimiz hizmetlerin değiştirilmesine yönelik'' dedi.

Tuyluoğlu, projenin 48 müzeyi kapsadığını, bunların 20'sinde giriş kontrol sistemi olduğunu belirterek, mevcut sorunlarla ilgili şu bilgiyi verdi: ''Bu sistemlerin kurulumu ve işletmesi oldukça maliyetli. Hızlı bir şekilde bunu yaygınlaştıramıyoruz. Ziyaret trafiğini yönetemiyoruz. Zaman zaman büyük müzelerde uzun kuyruklar olabiliyor. Bunun temel sebebi ziyaretçi trafiğinin doğru bir şekilde yönetilememesi. Gişelerimizde dövizle, internet üzerinden bilet satamıyoruz. Artık cep telefonlarıyla ödeme imkanları yaygınlaşıyor, mobil ödeme denilen yönteme sahip değiliz. Otomatik makinelerden de bilet almak mümkün, kiosk denilen makinelerden ama bugün bu hizmeti henüz veremiyoruz. Bir önemli sorun da müze biletlerini devlet mekanizmalarıyla etkili bir şekilde pazarlayamıyoruz. Satış kanalları çok az, gişe dışında bilet alınamıyor. Hizmet eksiklikleri müzenin, ülkenin, bakanlığın imajına zarar veriyor. Metropollerde gördüğümüz şehir kartları maalesef yok. İstanbul'a acilen bir kart lazımdır. Müzekart'ı daha etkili pazarlama imkanımız yok ama bu proje ile daha da geliştirileceğini umuyoruz.''

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/muze-ve-oren-yerleri-giseleri-modernize-edilecek_80735.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!