Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Nantes'da Yeni Havalimanına Karşı Yürüyüş

Nantes'da eski havalimanın kaldırılıp kentin Loire Atlantique bölgesinde Notre-Dame-des-Landes isimli 2014'te inşaatına başlanacak yeni bir havalimanı yapılması planlanıyor. Nantes sakinleri, 2 bin hektarlık tarım ve koruluk alana yapılması planlanan havalimanın yaşam alanlarını ve geçim kaynaklarını yok edeceğini düşünüyor.

yapi.com.tr
Nantes'da Yeni Havalimanına Karşı Yürüyüş

bianet'in haberine göre Havalimanına Karşı Nantlılar Grubu, "evsizlere ev verileceğine yaşadıkları yerlerden kovuluyorlar, kendilerine yetecek kadar yiyecek sağlanacağına tarım alanları yok ediliyor" diyerek uzun süredir bu projeye karşı direniyor. Demokrasi kuralları görmezden gelinerek kendilerine sorulmadan yapılan bu projenin halkın yararına olmadığını söyleyen grup, soruyor: Kim yılda birçok kez uçak kullanabiliyor ki?

Ayda bir kere sokağa çıkan grup, Cumartesi günü de Nantes'ın merkezinde çoluk, çocuk, genç, yaşlı sayıları polise göre 3 bin göstericilere göre 10 bin bulan kişi sokaktaydı. Çiftçiler traktörleri, inek ve koyunlarıyla şehir merkezinde dolaşırken, geçim kaynakları topraklarını da eylem alanına döktü. Eylemcilerden biri, "Hem ekolojimize hem demokrasimizi savunmak için buradayız" diyor.

Traktörlerin üstünde "Ayrault Porc, Sangs à venir" yazıyor. Yazılı olarak bu slogan okunduğunda "Domuz Ayrault, Kan geliyor" anlamına geliyor; ama okunduğunda "Geleceği Olmayan Havalimanı"nı gibi anlaşılıyor. Bu söz oyunuyla eylemciler Fransa Başbakanı Jean Marc Ayrault'a gönderme yapıyor.

Nantes dışından da çeşitli sivil toplum örgütleri, sendikalar da destek için şehre gelmişti. Günün sonuna doğru bir grup göstericiyle polis arasında arbede çıktı; polis gruba müdahale ederek birkaç kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul'a 3. havalimanı

İstanbul'da da Karadeniz kıyısında Yeniköy ile Akpınar köyleri arasında yapılacak 3. havalimanına tepki gösteren uzmanlar, orman ve su havzalarıyla İstanbul'u ayakta tutan son bölgenin yok olacağını belirtiyor. 3. havalimanı ile ilgili "Dünyanın en büyük projelerinden olacak" diyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, havaalanının eski kömür ocaklarının olduğu yerde 90 milyon metrekare alan üzerinde 100 metrelik çukurların doldurularak  kurulacağını açıklamıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/nantesda-yeni-havalimanina-karsi-yuruyus_103097.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!