Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Konteyner Kentte Yangın
BÖLÜM SPONSORU

Ne İçeride, Ne Dışarıda...

İstanbul’da son yıllarda yeni tip bir yerleşim modeli dikkat çekiyor. Rezidans olarak adlandırılan, sakinlerine uçsuz bucaksız konfor ve güvenlik vaat eden bu yapılar, aynı zamanda bir önceki moda müstakil evler ve villalara göre, kent merkezinde olmak gibi bir avantaj da sunuyor. Bütün bunlar, okuduklarımız, duyduklarımız ve gözlemlediklerimiz…

Cumhuriyet DERGİ



/STRONG>

Alışmak zor oldu ama...

Sahan Restoranları’nın sahibi Tahir Tekin Öztan, Ataşehir’de Trio Blokları’nda kızıyla yaşıyor. Evi, birçok dekorasyon dergisine de konuk olan Öztan, rezidansa taşındıktan sonra kızı için çok daha az endişelenmeye başlamış.

- Rezidans yaşamına ayak uydurmak zor oldu mu?

Daha önce Bağdat Caddesi’nde oturuyorduk. Kızım büyüdükçe, daha güvenli bir yere taşınmak istedim. O yüzden burayı tercih ettim. İlk başta gelen giden konusunda sıkıntı yaşadık. Yardımcım geliyor, giremiyordu. Ancak ciddi anlamda korunmanın başka yolu yok.

- Caddede herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı?

Çelik kapım olmasına rağmen iki defa evime hırsız girdi. Burayı görmeye geldiğimde önce ben bile yıldım, otoparkta parmak izi, içeriye girerken parmak izi, dışarıya çıkarken aynı şekilde. Bir yakınım geldiğinde, ona arabamın anahtarını veremem. Gidip kendim almam gerekiyor, ama yine de güvenlik beni cezbetti.

- Güvenlik dışında burada yaşamak size neler vaat ediyor?

Yandaki alışveriş merkezinde spor salonu olduğu için çok zaman kazandırıyor. İşadamları için bunlar çok önemli. Kafa olarak da rahat ediyor insan. Temizlik yönünden otel odası gibi her gün pırıl pırıl, kapıcı var, arızalar beş dakikada tamir edilir. Burası, insanların robot gibi yaşadığı rezidanslardan değil, bir aile rezidansı.
İşyerim Beyoğlu’nda ve araba kullanmama gerek kalmıyor. Bu, İstanbul’daki trafik problemini düşünürseniz çok büyük bir zaman kazandırıyor.

- Herhangi bir dezavantajdan bahsedebilir misiniz?

Bir apartmanda kimseyle muhatap olmadan evinize girebiliyorsunuz. Ancak burada gece-gündüz resepsiyondan geçmek zorundasınız. Böylece biraz olsun özel hayata girilmiş olunuyor.

- Komşuluk ilişkileri nasıl?

Bu kattaki komşularımı tanıyorum, ancak diğer katlardakiler hakkında pek bilgim yok. İlişkiler sadece merhabalaşmaktan ibaret, çünkü pek vakit olmuyor.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
http://www.yapi.com.tr/haberler/ne-iceride-ne-disarida-_61962.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!