Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Nükleer Santrallerin Güvenli Olmadığını Göstermek İstedik"

Fransa'nın Fessenheim kentinde ülkenin en eski nükleer santralinde eylem başlattıktan sonra gözaltına alınan bazıları Greenpeace- Yeşil Barış üyesi 55 çevreci serbest bırakıldı.

yapi.com.tr
"Nükleer Santrallerin Güvenli Olmadığını Göstermek İstedik"

DHA'nın haberine göre, Colmar Mahkemesi aralarında 4 Türk aktivistin bulunduğu 55 çevrecinin 4 Eylül 2014 tarihinde dinleneceğini bildirdi. Aktivistler, Fessenheim Nükleer Santrali’nin reaktör kubbesine çıkarak, ‘Stop Risking Europe- Avrupayı Riske Atmayın’ pankartı açtıkları için santrale zarar vermekten yargılanacaklar. Colmar Savcısı Philippe Vannier, aktivistlerin 5 yıla kadar hapis ve 75 bin Euro para cezası alabileceklerini söyledi.

Diğer ülkelerdeki çevrecilerden destek geldi

Greenpeace aktivistlerine destek olan Fransız, Alman ve İsviçreliler ülkelerinde eylemler başlatıp riskli santralin kapatılmasını istediler. Fransa’nın Colmar, Strazburg, Mülhouse, Almanya ’nın Kehl kentlerinde yapılan eylemlerde, ‘Fessenheim saatli bomba gibi’, ‘Çernobil, Fukuşima’dan sonra üçüncü facia istemiyoruz’, ‘Fessenheim kapatılsın’ mesajları verildi. Greenpeace aktivistleri ise ‘Yaptığımız sembolik işgal eylemiyle nükleer santrallerin güvenli olmadığını göstermek istedik’ diye eylemlerini savundular.

Nükleer santraller daha iyi korunacak

Fransız Enerji ve Çevre Koruma Bakanlığı nükleer santrallerin bundan sonra daha iyi korunacağını ve güvenliğin artırılacağını bildirdi. Ren nehri kıyısında bulunan santralin sel ve deprem bölgesinde olması tehlike riskini arttırıyor. Fransa’nın en eski nükleer santralinde her yıl meydana gelen teknik arızalar komşu ülkelerde yaşayanları korkutuyor. Halkla beraber çok sayıda çevreci kurum santralin kapatılmasını istiyor. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande 2012 seçimlerinde santralin 2016 yılında kapatılması için söz vermişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/nukleer-santrallerin-guvenli-olmadigini-gostermek-istedik_118492.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!