Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Nükleer Tasarısı Meclis'e Geldi

Tasarı ile Nükleer Enerji Genel Müdürlüğü kurulurken, uygulamadaki sorunların da giderilmesi hedefleniyor.

yapi.com.tr
Nükleer Tasarısı Meclis'e Geldi

Habertrük'ün haberine göre, Bakanlar Kurulu, Rusya ile uçak krizi sonrası bu ülkenin gerçekleştirmesi planlanan Akkuyu nükleer santralı projesinin geleceği tartışılırken, geçen dönem kadük kalan Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısı’nı yeniledi. Tasarı ile uluslararası andlaşma gereği kurulma aşamasında olan nükleer güç santrallerıyla ilgili olarak uygulamada karşılaşılan sorunların giderilmesi amaçlanıyor.

KDV istisnası

15 maddelik tasarıya göre; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ana hizmet birimleri arasında yer alan Nükleer Enerji Proje Uygulama Dairesi “Nükleer Enerji Genel Müdürlüğü” adıyla yeniden yapılandırılacak. Kıyı Kanunu’nda yer alan kıyılar, sahiller, doldurma arazilere ilişkin yapı ve yapılaşmaya dair sınırlayıcı hükümler rafineri, petrokimya tesisleri ve milletlerarası anlaşma hükümleri uyarınca yapılması öngörülen tesisler hakkında uygulanmayacak. Ayrıca petrol boru hattı yapımıyla ilgili mal teslimi ve hizmet ifaları KDV’den istisna tutulacak.

Yatırımlar da tarifeye yansır

Dağıtım şirketleri tarafından 2006-2010 arasında EPDK’dan izin alınmadan, Avrupa Yatırım Bankası ve Dünya Bankası kredileriyle yapılan yatırımların tarife hesaplamalarında dikkate alınması yeni düzenlemede öngörülenler arasında.

http://www.yapi.com.tr/haberler/nukleer-tasarisi-meclise-geldi_144393.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!