Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

O Kararın Ardından Arazi Fiyatları Tavan Yaptı

İstanbul-İzmir otobus için Resmi Gazete’de yayınlanan ’acele kamulaştırma’ kararı üzerine Balıkesir’in Susurluk ilçesinde arazi fiyatları tavan yaptı.

yapi.com.tr
O Kararın Ardından Arazi Fiyatları Tavan Yaptı

İHA'nın haberine göre, İstanbul-İzmir otobanı projesi için alınan acele kamulaştırma kararının ardından yolun geçeceği Bursa’nın Karacabey, Kemalpaşa ilçeleri ve Balıkesir’in Susurluk ilçesine bağlı Karapürçek, Yahyaköy, Balıklıdere, Ömerköy, Duman, Söğütçayırı gibi köylerde arazi fiyatları fırladı. Karapürçek Muhtarı Hüseyin Amcaoğlu, arazilerini satmak istemediklerini, ancak kamulaştırma illa yapılacaksa da devletin ciddi rakamlar ödemesi gerekeceğini söyledi.

Kısa süre önce Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün üst geçit yapmak için kamulaştırma yaptığını ve dönüm başına 60 bin TL bedel ödediğini söyleyen Muhtar Amcaoğlu, "Yapılacak otoban arazimizin orta yerinden geçtiği için vatandaşlarımız yerlerini ucuz paralara vermek istemiyor. Kısa süre önce kamulaştırma oldu, imara açık yere dönüm başına 60 bin TL, imara açık olmayan yere 30 bin TL paralar ödendi. Biz tarlalarımız vermek istemiyoruz, kamulaştırma olacaksa da 60 bin liradan aşağı vermek istemiyoruz. Çünkü biz tarımla uğraşıyoruz. Domates, patlıcan, biber, yonca ne istersek onu ekiyor, geçimimizi onunla sağlıyoruz" dedi.

Ceviz ağaçları ve yonca tarlalarını gösteren Muhtar Hüseyin Amcaoğlu, yetkililerin kamulaştırma için geldiğinde bu tarlaları da görmesini istediğini söyledi.

Köy sakini Mehmet Kardaş ise fiyat söylemek istemediğini, ancak arsa bedellerinin ödenmesi gerektiğini söyledi. Köyde sesinin güzelliği ile tanınan Saadettin Kolay da kamulaştırmaya şarkı söyleyerek cevap verdi.

Yahyaköy, Ömerköy ve Balıklıdere köylerinde de kamulaştırma yapılacak. Doğal güzellikleri ile öne çıkan köy sakinleri, yol sayesinde kendi yerlerinin de değerleneceğini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/o-kararin-ardindan-arazi-fiyatlari-tavan-yapti_138698.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!