Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

6 Yıldır Kapaklı Olan Yol Açılıyor!

Van Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, mahkeme kararıyla yıllardan bu yana trafiğe kapalı Şabaniye yolunun trafiğe açılması ile ilgili başlattığı çalışmaları tamamladı.

yapi.com.tr
6 Yıldır Kapaklı Olan Yol Açılıyor!

Şabaniye Mahallesi'nde 2007 yılında yapımına başlanan Şabaniye yolu, 2010 yılında tamamlandı. Ancak bir kişi yolun kendi arsasında geçtiğini, kendisine arsa istimlak bedeli ödenmediğini öne sürerek bölge idare mahkemesinde açtığı davayı kazandı. Davayı kazanan bu kişi yolunun bir bölümünü mahkeme kararı ile trafiğe kapattı. Bölge İdari Mahkemesi kararı ile 2010 yılından bugüne kadar kapalı olan bu yolun buradaki trafik kazalarının ve mağduriyetlerin giderilmesi için Van Büyükşehir Belediyesi çalışma başlattı.

Belediye bu kapsamda 24 Ekim 2014 tarih ve 523 sayılı Büyükşehir Belediye Encümeni kararıyla yolun kapalı olan kısmı ile ilgili 3 bin 194 sayılı İmar Kanunu'nun 18'inci maddesine istinaden geri dönüşüm ve yeni uygulama işlemi yaptı. Van Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada, şöyle denildi:

"Yapılan bu uygulamalar ve taraflar ile yaptığı görüşmeler sonucunda bugün itibariyle yapılan çalışmalar tescil edilip ve yolun kapalı olan kısmı özel mülkiyetten arındırılıp kamu kullanımına kazandırıldı. Yolun tekrar trafiğe açılması çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda karayollarına gerekli yazışmalarını yaparak bu yolda bulunan bariyerlerin kaldırılması ve trafiğe açılmasını istedi. Karayolları tarafından yolda bulunan bariyerlerin kaldırılması ile beraber yol trafiğe açılacak."

ETİKETLER: Van
http://www.yapi.com.tr/haberler/6-yildir-kapakli-olan-yol-aciliyor_143683.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!