Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

ODTÜ KYK’da Ruhsatsız Şantiye

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, ODTÜ’nün yeşil aksına ve habitatına büyük zararlar verecek olan ODTÜ KYK Yurdu’nun projesinin ruhsatı çıkmadan alanda şantiye kurulduğunu bildirdi.

yapi.com.tr
ODTÜ KYK’da Ruhsatsız Şantiye

ODTÜ KYK Yurdu'nda kurulan şantiye için, ruhsat verebilme yetkisi olan bütün kurumlara yazılı başvurduklarını belirten Mimarlar Odası Ankara Şubesi, “Başvurduğumuz kurumlardan ‘İnşaat ruhsatı bizim tarafımızdan verilmedi’ yanıtını aldık. Bu kapsamda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na, alanda ruhsatsız şantiye kuran Kredi Yurtlar Kurumu ve kendi arazisinde yasalara aykırı bir şekilde şantiye kurulmasına izin veren ODTÜ Yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Şantiyeyi alanda çadırlı eylem yapan ODTÜ’lü öğrencileri ziyaretinde tespit eden Mimarlar Odası Ankara Şubesi, “Ruhsatsız şantiye binasının kurulmasından, çok yakın bir sürede inşaata başlamak için girişiminde bulunacağını görüyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği Madde 63’deki tanımlı hali ile ‘şantiye binaları, yapı ruhsatı alınan parsellerde yapılır’ hükmü bulunmaktadır” uyarısında bulunarak herkesi ODTÜ ormanına sahip çıkmaya çağırdı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, ODTÜ Kavaklık Direnişine destek çağrısı yaptı
Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu, ODTÜ’nün yeşil aksını parçalayacak ve özerk yapısına zarar verecek olan KYK yurdu inşaatına karşı ODTÜ kavaklıkta 42 gündür nöbet tutan ODTÜ öğrencilerine destek ziyaretinde bulundu ve yönetim kurulu toplantısını kavaklıkta gerçekleştirdi. ODTÜ Kavaklık Protokolü’nü dava yoluyla elde eden Mimarlar Odası Ankara Şubesi, “ODTÜ’yü ideolojik olarak parçalamalarına ve ağaç katliamına izin vermeyeceğiz. Her türlü hukuksal süreç dahil olmak üzere ODTÜ geleneğini sahipleniyoruz, ODTÜ öğrencilerinin yanındayız. Herkesi ODTÜ geleneğine ve kentteki akciğerimiz olan ODTÜ ormanına sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

Ziyarete, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkan Yardımcısı Ali Atakan, Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Sekreteri Nihal Evirgen, Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Muteber Osmanpaşaoğlu, Songül Üzgün, Ünal Kara, Onur Lami Yalman, Mustafa Hasdoğan, Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu üyesi Ali Hakkan ve Merkez Yönetim kurulu Yedek Üyesi Prof. Dr. Gülay Hasdoğan katıldı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri ile öğrenciler önce çok sayıda endemik bitki türünün ve birçok canlının yaşandığı kavaklık arazide incelemelerde bulundu. Daha sonra hep birlikte direniş alanına geçildi.

Şantiye

"KYK yurdu inşaatı ODTÜ’nün özerk yapısına saldırıdır, izin vermeyeceğiz"
Endemik türlerin bulunduğu alanda binlerce ağacın kesileceğini ve birçok canlının yaşadığı 40 dönümlük arazinin yok olacağını belirten öğrenciler, ODTÜ tarafından başka bir alanda ekolojik, özgürlükçü, katılımcı ve sosyal yanı olan bir yurt inşa edebileceğini belirtti.

Kampüs alanın 49 yıllığına tahsis edildiğini hatırlatan öğrenciler, 15 Mayıs’tan bu yana başlattıkları nöbeti sürdüreceklerini vurgulayarak, bütün duyarlı insanlardan destek beklediklerini de sözlerine ekledi.

Gece gündüz burada nöbet tutan öğrenciler, eylem sürecinde yaşadıklarını anlattı. Öğrenciler, ODTÜ’nün özerk yapısına saldırı niteliğinde olan KYK inşaatına izin vermeyeceklerini söyledi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri de düşüncelerini şöyle ifade etti: “Projenin ruhsatı çıkmadan yasalara aykırı bir şekilde alanda şantiye kurulmuş. Süreci titizlikle takip ediyoruz. ODTÜ'nün orman bütünlüğüne, arazi bütünlüğüne ve kentsel yaşam bütünlüğüne zarar verecek bu proje aynı zamanda yönetiminin KYK'da olması nedeniyle yönetsel bütünlüğüne de ağır bir darbe olacaktır. Verşan Kök ODTÜ'ye rektör olamayacağını uzun süredir kanıtlamıştır. ODTÜ'yü yönetemeyecekse KYK'nın eline bırakacağına istifa etmelidir.  ODTÜ Koruma Amaçlı İmar Planı davalarımız devam ediyor. ODTÜ’nün ekolojik ve yönetim bütünlüğünü bozacak, bağrına saplanacak bu hançeri reddediyoruz. Her türlü hukuksal süreç dâhil olarak ODTÜ’nün geleneğini sahipleniyoruz. ODTÜ özgürlük alanını ve ekolojik bütünlüğü savunmak isteyen tüm ODTÜ mezunlarını, ODTÜ öğretim üyelerini, Ankara’nın akciğerini ve doğasını savunmak isteyen herkesi kavaklık direnişine destek veremeye çağırıyoruz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/odtu-kykda-ruhsatsiz-santiye-_173548.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!