Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ODTÜ Yolunun Amacı Rant

Anakent eski Belediye Başkanı Murat Karayalçın, Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “ODTÜ’den geçirilecek yolun Karayalçın döneminde plana konduğu” iddiasına “Bizimki ODTÜ’den değildi. Anadolu Bulvarı’nın MTA ile ODTÜ arasından, ŞAP Enstitüsü ve sınırlardan daha yukarıdaki bağlantı yollarına kadar uzatılması planı vardı” yanıtını verdi.

Cumhuriyet Ankara
ODTÜ Yolunun Amacı Rant

nakent eski Belediye Başkanı Murat Karayalçın, Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “ODTÜ’den geçirilecek yolun Karayalçın döneminde plana konduğu” iddiasına “Bizimki ODTÜ’den değildi. Anadolu Bulvarı’nın MTA ile ODTÜ arasından, ŞAP Enstitüsü ve sınırlardan daha yukarıdaki bağlantı yollarına kadar uzatılması planı vardı” yanıtını verdi. Kendi belediye başkanlığı döneminde İmar Daire Başkanı’nın ODTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Raci Bademli olduğunu anımsatan Karayalçın “Böyle bir hıyanetin içinde olmamız düşünülemez. Gökçek, herzaman yaptığı gibi konuyu çarpıtarak sağlam gerekçeye oturtmaya çalışıyor. Şu anda onun tartışmaya açtığı yol sınırdan değil ODTÜ yerleşkesi içinden geçiyor. Melih Gökçek’in boş alana tahammülü yok. Amacı da rant yaratmak” diye konuştu.

Karayalçın Ankara’da boş ve yeşil alanlar için çok özel bir değerlendirme ölçüsünün kullanılmasının gerekli olduğunu belirterek “Ankara’nın yapılaşma yoğunluğunun azaltılması ve boş alanların çoğaltılması için seyreltilmeye ihtiyacı var” dedi.

‘Gökçek metroda havlu attı’

ODTÜ yerleşkesi veya diğer üniversiteler ile askeri ve kamusal alanların Ankara için 10 yıl öncesine göre daha önem kazandıklarını söyleyen Karayalçın “Sadece görsel olarak değil hava kirliliği açısından da! AOÇ’nin ODTÜ’nün Eymir Gölü’nün işgalinden ciddi endişe duyuyorum. Onun için trafik açısından bağlantı kolaylığı olsa bile kesinlikle bu boş alanlardan yol geçrilmemeli” diye konuştu. Karayalçın “Ankaralıya ulaşım katkısı metrodur ama onu da 17 yıldır yapamadılar ve teslim oldular, havlu attılar” dedi.

Ankara’da boş olan heryerin korunması için büyük bir savaş vermek gerektiğini ifade eden Karayalçın şöyle konuştu:

“Hani Urfalılara ‘Fransızlar geldi’ deyince önemsememişler ama ‘İsot tarlalarına girdiler’ deyince direniş başlamış. Ankaralının isot tarlaları bu boş alanlardır. Bunlara sahip çıkılmazsa, bunların her birinin altından ya bir alışveriş merkezi ya da bir konut projesi çıkacaktır. Boş yer gördüler mi rahatsız oluyorlar. Melih Gökçek’in boş alanlara tahammülü yok. Bu boşluğu doldurma isteği rant yaratma isteğinden kaynaklanıyor.”

‘ODTÜ’den yol geçecek, kararlıyız’

Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek, geçen hafta gazetecilere verdiği iftar yemeğinde “ODTÜ konusunda kesin kararlıyız, planımızı geçireceğiz. Oradan yol geçecek” diyerek şunları söyledi:

“Anadolu Bulvarı’nı Konya Yolu’na bağlayan, ayrıca Hacettepe’den yine Konya Yolu’na ulaşacak olan yollar 1/5000’lik planlara Murat Karayalçın ve öncesindeki dönemlerde konuldu. Biz 1/5000’i 1/25000’e işleyince ODTÜ yürütmeyi durdurma aldı. Akıl, sır erdirmek, anlamak mümkün değil. Düşünüyorum, taşınıyorum kararın mantığını bulamıyorum. Bunu ben yapmadım, seneler önce yapılmış. Şimdi yeniden yapıyoruz ve yeniden onları koyacağız. Bu ay yetişmedi, büyük bir ihtimal Eylülde gelir.”

Gökçek’in ODTÜ yerleşkesinden yol geçirilmesine ilişkin Belediye Meclisi’nden karar çıkaracakları açıklamasına karşı sanal alemden başlatılan kampanya sonucunda 20 bin imza başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere çeşitli hükümet yetkililerine gönderilmişti. Ancak Gökçek’in de AKP’li bir belediye başkanı olduğu düşünüldüğünde, bu tepkilerden elle tutulur bir sonuç alınması olasılığı düşük görünüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/odtu-yolunun-amaci-rant_88832.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!