Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

OGM, Yangınları Söndürme İşlerini Taşerona Devredecek

Geçtiğimiz yıl kiraladığı özel uçaklarla orman yangınlarını önlemede başarısız olan OGM, bu yıl da kırsal alan yangınlarını söndürme işini ihaleye çıkardı.

yapi.com.tr
OGM, Yangınları Söndürme İşlerini Taşerona Devredecek

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), yine tartışma yaratacak bir uygulamaya imza atarak eleştirilerin odağı olacak. Geçen yıl binlerce hektarlık ormanın kül olduğu yangınlarda Türk Hava Kurumu uçaklarını devre dışı bıraktığı ve özel şirketlerden kiralanan uçaklarla yeterli müdahaleyi sağlayamadığı için eleştirilen Orman Genel Müdürlüğü (OGM) bu yıl da karada taşeron kullanacak. OGM, 2008-2010 arasında denenen ancak başarısız olduğu için uygulamasına son verilen orman ve kırsal alan yangınları söndürme işlerini taşerona devreden uygulamayı yeniden hayata geçirdi.

Cumhuriyet’ten Muhammed Özmen’in haberine göre; OGM, Muğla’nın Marmaris ve Köyceğiz Orman İşletme Müdürlükleri için yangın söndürme işleri ihalesine çıktı. Sayıştay raporlarına göre 9 bin 600 sürekli işçi kadrosunun boş durduğu bölgede OGM, yangınları söndürme işini karada da taşerona bırakacak. Marmaris ve Köyceğiz Orman İşletme Müdürlükleri’nin ilan.gov.tr üzerinden yayımladığı ilana göre 180 günlük süre için bölgede konuşlandırılmak üzere, “2022 yılı orman ve kırsal alan yangın söndürme işçiliği ve minibüs kiralama işi” hizmet alımı yapılacak.

Orman yangınlarıyla mücadelenin kamu eliyle, orman köylülerinden alınan kadrolu işçilerle yapılması gerektiğini söyleyen CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, “Her şeyden önce şu tespit yapılmalı. Türkiye’nin orman yangınlarını söndürme sorunu var. Geçtiğimiz yaz sadece Muğla’da meydana gelen orman yangınlarında 67 bin hektar alan küle döndü. Bu yangınları işaret fişeği olarak görüp bu seneye daha hazırlıklı olabilirdik.” dedi.

Şu ana kadar sorunu çözebilecek, planlı, programlı bir adım atılmadığını ifade eden Girgin, “Bugün Orman Genel Müdürlüğü’nün açtığı ilan da orman yangınları işini taşeron eliyle çözmeye yönelik daha önce başarısız olduğu aşikâr bir modeli devam ettirmenin göstergesidir.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ogm-yanginlari-sondurme-islerini-taserona-devredecek_190073.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!