Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yangın Bütçesinden Tasarruf!

Orman Genel Müdürlüğü, geçen yıl 8,1 milyar TL olan orman yangınlarıyla mücadele bütçesini bu yıl 5,4 milyar TL’ye düşürdü.

yapi.com.tr
Yangın Bütçesinden Tasarruf!

Geçen yıl orman yangınlarının birçok kenti etkisi altına almasına ve binlerce hektarlık alanı küle dönmesine rağmen orman yangınlarıyla mücadele bütçesi azaltıldı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) 2022 Yılı Performans Programı’nda, “Ülkemizde ormanlarımızın büyük bir bölümü yangın tehdidi altında bulunmakta olup, toplam ormanlık alanın yüzde 60’ını birinci ve ikinci derece yangına hassas alanlar oluşturmaktadır. Bu sebepten orman yangınları ülkemiz ormancılığının öncelikli konuları arasında yer almaktadır.” denildi.

Ancak bu açıklamaya ve orman yangınlarının her yıl artmasına rağmen orman yangınlarıyla mücadele için ayrılan bütçe azaltıldı. Bakanlığın raporuna göre, geçen yıl orman yangınlarıyla mücadele toplam 8 milyar 190 milyon TL harcandı. Bu yıl ise yangınlarla mücadele için OGM bütçesinden 5 milyar 407 milyon TL harcanacağı belirtildi. Öte yandan 2020 yılında orman yangınları nedeniyle 20 bin 935 hektarlık ormanlık alan yandığı açıklandı. OGM, 2021 yılı için de “orman yangını çıkmayacağını” belirtti. Ancak, 2021 yılında yangınlarda zarar gören alanların büyüklüğü 2020’ye göre tam 7 kat arttı ve orman yangınları nedeniyle tam 139 bin 503 hektarlık alan küle döndü.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yangin-butcesinden-tasarruf_189172.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!