Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Öğrencilerin Tepkisi Projeyi Durdurdu

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampüsü'nde kafe yapımı için betonlaştırılan alan öğrencilerin tepkisi sonucu yeniden yeşillendirildi.

yapi.com.tr
Öğrencilerin Tepkisi Projeyi Durdurdu

t24'ün haberine göre, İstanbul Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampüsü'nde bulunan yeşil alan, kafe yapılacağı gerekçesiyle Ocak ayında betonlaştırılmıştı, Ayrıca, ücretsiz servis araçlarının (shuttle) durak olarak kullanabileceği yol kenarındaki ağaçların da farklı bir yere transfer edilmesi gündeme gelmişti. Öğrencilerin eylemleri sonrası üniversite inşaatı durdurdu ve yeşil alanı büyüterek daha fazla ağaç dikti.

Yol projesi ve yeşil alanın betonlaştırılmasına tepki gösteren öğrenciler, çalışmaların durdurularak alanın ağaçlandırılması için Ocak ayında kampüste nöbet tutmuş, okulun bahçesine fidan dikmişti. Öğrencilerin talebi üzerine okul yönetimi projeyi iptal etti ve kampüse yeşil alanı tekrar kazandırdı. Kuştepe'de eski halinden yüzde 20 daha büyük bir yeşil alan yapan yönetim, bölgeye yeni ağaçlar dikti, çimlere oturulabilmesi için minder koydu. İkinci dönemin başladığı Şubat ayının sonunda öğrenciler kampüsün son haliyle karşılaştı. Havaların ısınmasıyla birlikte yeni minderlerin de uygun yerlere konulması planlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ogrencilerin-tepkisi-projeyi-durdurdu_118813.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!