Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Okmeydanı İmar Planlarına Yürütmeyi Durdurma

Riskli alan da ilan edilen ve uzun süredir kentsel dönüşüme karşı mücadele eden Okmeydanı mahallesini kapsayan 1/1000 ve 1/5000'lik imar planlarının mahkeme yürütümesini durdurdu.

yapi.com.tr
Okmeydanı İmar Planlarına Yürütmeyi Durdurma

Riskli alan da ilan edilen ve uzun süredir kentsel dönüşüme karşı mücadele eden Okmeydanı mahallesini kapsayan 1/1000 ve 1/5000'lik imar planlarının mahkeme yürütmesini durdurdu.

Mahalleli daha önce de 1997'de Recep Tayyip Erdoğan belediye başkanıyken hazırlanan imar planını mahkemede iptal ettirmişti.

2013 yılında dönemin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) meclis üyeleri Halil Özer ve Ali Rıza Yakupoğlu planlarla ilgili yürütmeyi durdurma davası açmıştı.

Bianet'ten Nilay Vardar'ın haberine göre, Ali Rıza Kaplan, İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararının UYAP'a düştüğünü ancak henüz taraflara resmi olarak tebliğ edilmediğini doğruladı.

İmar planlarına Okmeydanı Çevre Derneği üyeleri de farklı davalar açtı, bu davalar henüz sonuçlanmadı.

Riskli alan ilan edilmişti

Okmeydanı uzun yıllardır yıkım tehdidi altında yaşıyor. Beyoğlu Belediyesi'nin hazırladığı kentsel dönüşüm projesi mahalledeki endişeyi arttırmıştı.

Üstüne 2 Haziran'da Beyoğlu Belediye Meclisi'nde 6306 sayılı afet yasası kapsamında mahallenin riskli alan ilan edilmesi endişeleri daha çok arttırdı.

Belediyenin riskli alan kararına muhalefet eden CHP'nin tek imar komisyonu üyesi İrfan Karakuş, kendilerine mahallenin deprem riskine dair hiçbir bilimsel rapor göstermediklerini belirtmişti.

Riskli karara göre, söz konusu riskli alanda Okmeydanı'na bağlı Fetihtepe, Kaptanpaşa, Keçecipiri, Piripaşa ve Piyalepaşa mahallesinde 5 bin 500 bina yani 24 bin bağımsız birim yer alıyor. Toplamda 82 bin kişi yaşıyor.

Yıllardır tapu almak için mücadele eden mahalleli, kentsel dönüşüm sürecinde evinden kovulmaktan korkuyor. Bu yüzden de belediyeden yasal haklarını koruyan bir taahütname imzalanmasını istiyor. Ancak belediye taahütnameyi imzalamamakta ısrarlı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/okmeydani-imar-planlarina-yurutmeyi-durdurma_122609.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!