Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Otopark Yönetmeliğinde Yeni Düzenleme

15 Eylül'de yürürlüğe giren yeni Otopark Yönetmeliği'nde düzenleme yapıldı. Düzenlemede yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten sonra yapılan yapı ruhsatı başvurularında önceki yönetmeliğe göre uygulama yapılmasını talep etme hakkı da tanındı.

yapi.com.tr
Otopark Yönetmeliğinde Yeni Düzenleme

Her daireye 1 otopark zorunluluğu getiren Yeni Otopark Yönetmeliği, 15 Eylül 2018 tarihinde yürürlüğe girdi. Söz konusu yönetmelikte bugün yeni düzenleme yapıldı. Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı.

1 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe girmesi beklenen ancak 31 Mayıs 2018 tarihki Resmi Gazete'de yayımlanan Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile yürürlük tarihi değiştirilen yönetmelikte yeni tarih 1 Ocak 2019 olarak belirlenmişti. Buna karşın tekrar yönetmeliğin yürülük tarihi değiştirilmiş, yeni tarih 15 Eylül 2018 olarak yeniden belirlenmişti.

Emlak Kulisi'nde yer alan habere göre; bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce, noter onaylı inşaat yapım sözleşmesi düzenlenmiş, imar durum belgesi ve istikamet rölövesi alınarak yapı ruhsatı başvurusu yapılmış olan yapılarda talep edilmesi halinde, bu Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden önceki Yönetmeliğe göre uygulama hakkı tanındı.

Bu uygulama için son tarih belirlenirken, yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten sonra yapılan yapı ruhsatı başvurularında önceki yönetmeliğe göre uygulama yapılmasını talep etme hakkı da tanındı.

Yeni yapılan düzenlemede söz konusu hüküm şu şekilde yer aldı:
"Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce veya sonra yapılan yapı ruhsatı başvuruları; talep edilmesi halinde, 30/6/2019 tarihine kadar bu Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden önceki Yönetmeliğe göre sonuçlandırılır."

http://www.yapi.com.tr/haberler/otopark-yonetmeliginde-yeni-duzenleme_169128.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!