Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Philips, Rusya'da LED Tarla Aydınlatma Projesini Başlatıyor

Philips’in LED yetiştirme lambaları ile Rusya’da bulunan ve 40 futbol sahası büyüklüğe sahip serada domates ve salatalık yetiştirilecek. Proje, Rusya’da yerli üretimi destekleyen, geniş ölçekli sera LED aydınlatma projelerine olan eğilimi yansıtıyor.

yapi.com.tr
Philips, Rusya'da LED Tarla Aydınlatma Projesini Başlatıyor

Philips Aydınlatma (Euronext Amsterdam: LIGHT), Rusya’nın seracılık şirketi olan LLC Agro-Invest’e, şirketin 25 hektardan daha geniş bir alana yayılan seralarında domates ve salatalık yetiştirmek için, LED bitki yetiştirme lambaları tedarik edecek.

40 futbol sahasına eşit büyüklüğü ile bugüne kadarki “en büyük LED sera aydınlatması” olarak nitelendirilen proje, tüm yıl boyunca üretim yapmaya olanak sağlayacak. Bunun yanı sıra özellikle kış aylarında hasadı artırmaya yardımcı olacak Philips led lambalar, geleneksel yüksek basınçlı sodyum lambalara kıyasla enerji masraflarını yüzde 50’ye kadar azaltacak. Proje, aynı zamanda yerli malı ürünlere olan talebi karşılayabilecek geniş ölçekli LED sera aydınlatma uygulamalarına olan küresel talebe de ışık tutuyor.

Philips Aydınlatma, projede Hollandalı ortağı Agrolux ve Rus yüklenici LLC ST Solutions ile iş birliği yapıyor. LLC ST Solutions, önümüzdeki üç ay boyunca Moskova’nın 350 km güneybatısında, Kaluga Oblastında yer alan Lyudinovo’daki seralara Philips led lambalarının kurulumunu yapacak. Philips Aydınlatma, domates ve salatalık yetiştirmek için optimize edilmiş ‘ışık tarifleri’, eğitim hizmetleri ve 1,25 metre uzunluğunda 65 bin adet Philips GreenPower LED toplight ile her biri 2,5 m uzunluğunda 57.000 adet Philips GreenPower LED interlight ürünleri tedarik edecek. Uç uca eklendiğinde 223 kilometreyi bulan bu aydınlatma sistemi, İstanbul ile Düzce arasındaki mesafeyle eşit uzunlukta olacak.

“Enerji kullanımını azaltmayı başaracağız”

Agro-Invest CEO Yardımcısı ve Genel Müdürü Irina Meshkova konuyla ilgili şunları söyledi: “Geniş ölçekli yenilikleriyle tanınan bir şirket olarak, LED yetiştirme lambalarının geleceğin teknolojisi olduğuna inanıyoruz. Bu lambalar sayesinde ışık, bitkinin en çok ihtiyaç duyduğu yere, en çok ihtiyaç duyduğu anda veriliyor. Ayrıca geleneksel lambalardan de çok daha az ısı üretiliyor. Bu sayede lambaları bitkilere daha yakın konumlandırabiliyoruz. Bu teknoloji sayesinde yılın daha karanlık aylarında bile hasadı artırmayı ve enerji kullanımımızı azaltmayı başarabileceğiz.”

“Elektrik tüketimi yüzde 50’e azaltıyoruz”

Philips Aydınlatma Sera Aydınlatma İş Kolunun Yöneticisi Udo van Slooten ise, projeyle ilgili olarak, “Dünyanın en büyük LED sera aydınlatma projesi olan bu proje ile ekinlerin ihtiyaç duyduğu ışık için tüketilen elektriği, geleneksel bahçe aydınlatmasına kıyasla yüzde 50’ye kadar azaltıyoruz. Bunun yanında kış mevsiminin karanlık dönemlerinde kaliteyi ve hasadı yüzde 30’a varan oranlarda artırmak için özel tasarlanmış ışık tariflerinden yararlanıyoruz. Doğal gün ışığının yerine geçen yetiştirme lambalarımız, ekinlerin yıl boyunca verimli bir şekilde yetiştirilmesini sağlıyor. Bu proje, aynı zamanda ithal ürünler yerine yerli üretimi tercih ederek gıdaların taşındığı mesafeyi azaltma, dolayısıyla tazeliğin korunması yönünde tüm dünyada yaygınlaşmakta olan bir eğilimi yansıtıyor” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/philips-rusyada-led-tarla-aydinlatma-projesini-baslatiyor_159753.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!