Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER Göktuğ Gür, 2015'e kadar aydınlatma sektörünün yüzde 50'sinin LED teknolojisine geçmesini beklediklerini söyledi (Foto: Ziya Altunbaş / AA)

Yeni Aydınlatma Çözümleri...

Philips'ten İki Yeni Aydınlatma Projesi

Dünyadaki tüm dış mekân aydınlatma noktalarının üçte birini aydınlatan Philips, portföyüne iki yeni proje ekledi. Türkiye İş Bankası Yeni Camii Şubesi’ni aydınlatan Philips, Türkmenistan’ın bağımsızlığının 20.yılı anısına inşa edilen Anayasa Anıt’ını da LED teknolojisi ile aydınlattı.

yapi.com.tr
Philips'ten İki Yeni Aydınlatma Projesi

p>Dünyadaki tüm dış mekân aydınlatma noktalarının üçte birini aydınlatan Philips, portföyüne iki yeni proje ekledi. Türkiye İş Bankası Yeni Camii Şubesi’ni  aydınlatan Philips, Türkmenistan’ın bağımsızlığının 20.yılı anısına inşa edilen Anayasa Anıtı'nı da LED teknolojisi ile aydınlattı.

İş Bankası Yeni Camii Şubesi’nde sıcak beyaz ve amber ışık renkleri tercih edildi

Philips, 1892 yılında 'paket postahanesi' olarak hizmete giren ve 1927 yılında Türkiye İş Bankası’na devredilen tarihi binanın aydınlatmasında sıcak beyaz ve amber ışık renkleri tercih edildi. Firma, binanın sosyal, tarihi ve mimari değerlerini göz önüne alarak yaptığı dış cephe aydınlatmasında, İstanbul'un güzelleştirmesine de katkıda bulundu.



Armatür seçiminde, yapının gündüz görüntüsünü bozmayacak ancak etkili bir aydınlatma sağlayacak enerji tasarruflu, uzun ömürlü, düşük bakım maliyetli, UV ve IR ışınım yayımlamayan ve civa içermeyen; aynı zamanda kontrollü ışık efekti ile daha az ışık kirliliği sağlayan çevre dostu, minimalist ürün tasarımına sahip farklı boyutlarda Color Kinetics  eW Graze armatür serisine ait LED'li armatürler tercih edildi.



Anayasa Anıtı için renk değişimine hassas dinamik bir LED aydınlatma konsepti

Türkmenistan’ın bağımsızlığının 20.yılı anısına inşa edilen Anayasa Anıt’ının aydınlatmasında da LED teknolojisi kullanıldı. Türkmen halkının birlik ve beraberliğini ifade eden ve 'beş boy'un simgelerinin birleşiminden oluşan altın renkli halı desenli anıtın içerisinde konferans salonu, toplantı salonu, kafe, çok fonksiyonlu büyük salon, lokanta ve ofisleri bulunuyor. Anayasa Anıtı, 120 metre yüksekliğinde seyir terasına da sahip.

Türkmenistan’da aydınlatma alışkanlıkları genellikle beyaz ışıktan yana olsa da, anıtta çeşitli etkinlik ve kutlamalarda kullanılmak üzere renk değişimine hassas dinamik bir LED aydınlatma konsepti uygulandı. Bu kapsamda, proje Aşkabat’da bir ilk olma özelliğine sahip. Aydınlatma konsepti olarak ise, yapının tüm detaylarının gece de ortaya çıkarma özelliğine sahip olan bölgesel aydınlatma kullanıldı. Meydan’da sadece tören, etkinlik vb. durumlarında kullanılmak üzere projektörler ile genel aydınlatma yapıldı. Yapının gündüz görüntüsü bozmayacak şekilde yüksek verimli minimalist armatürler tercih edildi.



Anıtta aydınlatılan öğeler

176 metre yükseklikteki anıt,
12 metre yüksekliğindeki asker anıtlar,
Ppostament,
Kuşlu havuzlar, bayrak direkleri ve meydan.

Projede kullanılan LED armatür tipleri

ColorGraze Powercore (120cm, 60cm, 30cm)
eWGraze Powercore
ColorReach Powercore
ColorBlast 12
Marker LED
iColorFlex LMX
Decoscene
Decoflood
Optivision



TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: firma enerji
http://www.yapi.com.tr/haberler/philipsten-iki-yeni-aydinlatma-projesi_89204.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!