Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yeni Aydınlatma Çözümleri Yeterince Hızlı Hayata Geçirilemiyor

Enerji verimliğinin, geçmişten beri bilinen ancak günümüzde giderek daha ön plana çıkan bir kavram olduğunu belirten Philips Aydınlatma Türkiye Genel Müdürü Göktuğ Gür, "Son 10-15 yıl içinde aydınlatma teknolojisi çok daha enerji verimli bir hale geldi. Ancak bu yeni aydınlatma çözümleri yeterince hızlı şekilde hayata geçirilemiyor" dedi.

yapi.com.tr / AA
Yeni Aydınlatma Çözümleri Yeterince Hızlı Hayata Geçirilemiyor Göktuğ Gür, 2015'e kadar aydınlatma sektörünün yüzde 50'sinin LED teknolojisine geçmesini beklediklerini söyledi (Foto: Ziya Altunbaş / AA)

IstanbulLight 8.Uluslararası Aydınlatma Teknolojileri Fuarı ve Kongresi'nde konuşan Philips Aydınlatma Türkiye Genel Müdürü Göktuğ Gür, kısıtlı enerji kaynakları, nüfus artışı, iklim değişikliği, enerji fiyatlarındaki artış ve ekonomik büyüme gibi global trendlerin tüm dünya nüfusunu etkilediği günümüzde, enerji verimli aydınlatma çözümlerinin sürdürülebilir gelişmeyi sağlamada önemli bir rol oynadığını söyledi. Gür, enerji verimliğinin, geçmişten beri bilinen ancak günümüzde giderek daha ön plana çıkan bir kavram olduğunu belirterek, "Son 10-15 yıl içinde aydınlatma teknolojisi çok daha enerji verimli bir hale geldi. Ancak bu yeni aydınlatma çözümleri yeterince hızlı şekilde hayata geçirilemiyor" dedi.
     
IstanbulLight gibi tüm paydaşları bir araya getiren fuar ve organizasyonların bu anlamda çok büyük öneme sahip olduğunu anlatan Gür, şöyle konuştu:

"Enerji verimli aydınlatma ile tüketicilerin daha kaliteli ışık kullanarak daha az ödediği, çevrenin daha az karbon emisyonuna maruz kaldığı ve ülke ekonomisinin daha fazla güçlendiğinin altının çizilmesi gerekiyor. Bugün artık küresel ısınma tehlikesi ve enerji krizi karşısında, insanlığın en önemli gündem maddelerinden biri enerji verimliliği... Türkiye'de kullanılan enerjinin yüzde 70'i yurtdışından ithal ediliyor. Elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 25'inin aydınlatma tarafından yapıldığı göz önüne alındığında enerji verimli aydınlatmanın ülke ekonomisine yapacağı katkının boyutu daha net görülebilir.

Philips olarak biz de enerji verimli LED teknolojisi ile sunduğumuz ürün ve teknolojiler aracılığıyla, tüm sosyal paydaşlarımıza kazanma fırsatı sunuyoruz. Enerji verimliliği sağlamanın dışında gereksiz ışık kirliliğini ve enerji tüketimini ortadan kaldırmaya yönelik sunduğumuz akıllı teknolojiler de bu misyonumuzun bir ürünü. Philips olarak aydınlatma konusunda sektörde öncü bir konuma sahibiz. Enerji verimli aydınlatma çözümleri ve LED teknolojisi ile şehirlere kimlik kazandırmak amacıyla dünyada ve Türkiye'de birçok tarihi ve önemli mekânın aydınlatmasını üstlendik. Sürdürülebilirlik ve inovasyonu işinin ayrılmaz bir parçası olarak kabul eden bir şirket olarak, dünya çapında ve ülkemizde enerji verimli aydınlatma çözümlerine geçiş girişimlerine öncülük etmeyi sürdüreceğiz."

2015'e kadar aydınlatma sektörünün yüzde 50'si LED teknolojisine geçecek

Şeffaf akkor ampullerin yasaklanmasıyla LED teknolojisinin sunduğu enerji verimliliği konusunda etkili bir bilincin oluşturulması gerektiğinin altını çizen Göktuğ Gür, 2015'e kadar aydınlatma sektörünün yüzde 50'sinin LED teknolojisine geçmesini, 2020'de bu rakamın yüzde 75'e ulaşmasını beklediklerini ifade etti.
     
Gür, LED teknolojisi hakkında şu tespitlerde bulundu:

"LED teknolojisi, hem bireysel olarak tüketiciye, hem ülke ekonomisine hem de ekosisteme ciddi kazanımlar getiriyor. LED lambalar normal lambalara oranla 25 kat daha uzun ömürlü olmalarının yanı sıra yüzde 80 oranında daha az enerji tüketiyor. Geleneksel lambalara göre LED lambaların 15 katın üzerinde uzun ömürleri sayesinde işletmeler sık değiştirme maliyetlerinden tasarruf edebildikleri gibi 1-2 yıl içerisinde ilk yatırımlarını amorti edebiliyorlar. LED lambaların civa içermemeleri, daha az ısınmaları, UV ve IR gibi zararlı olabilecek ışın yaymama gibi avantajları da yaşadığımız çevreye ve doğaya önemli katkılar sağlıyor."

http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-aydinlatma-cozumleri-yeterince-hizli-hayata-gecirilemiyor_107600.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!