Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Plansız Kalan Sinan Erdem Spor Salonu için Bakanlık Devreye Girdi

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin de içinde yer aldığı dev araziye yapılması planlanan Şehir Hastanesi’nin imar planlarının mahkeme tarafından iptal edilmesi nedeniyle plansız kalan, hastanenin bitişiğindeki Sinan Erdem Spor Salonu için ayrı imar planı hazırlandı.

yapi.com.tr
Plansız Kalan Sinan Erdem Spor Salonu için Bakanlık Devreye Girdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2017 yılında Bakırköy'de yaklaşık 1 milyon metrekarelik alanda bulunan 1927 yılından beri hizmet veren Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile Sinan Erdem Spor Salonu için imar planı değişikliği yapmıştı. Yeni plana göre tarihi hastane yenilenip ek binalar yapılacak, alana bir de sosyal tesis inşa edilecekti.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; binlerce ağacın bulunduğu ormanlık arazide yapılacak inşaat çalışmalarına karşı birçok eylem düzenlenmişti. Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası, bu araziye yapılması planlanan Şehir Hastanesi için hazırlanan imar planlarının iptali istemi ile dava açmıştı.

Mahkemeden 2018 yılında önce yürütmeyi durdurma, 2020 yılında da iptal kararı çıktı. İptal kararında, sağlık tesisi alanında yapılaşma yoğunluğunun arttırıldığı bu durumun trafik ve nüfus yoğunluğuna neden olacağı vurgulanmıştı.

“Yeni yatırım yapılamıyor”
İptal kararının ardından bölge plansız kaldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da sadece Sinan Erdem Spor Salonu'nun bulunduğu parsel için yeni bir plan hazırladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın mülkiyetinde bulunan 118 bin 471 metrekarelik parselde şu an Sinan Erdem Spor Salonu, Ahmet Cömert Kapalı Spor Salonu, Atletizm Salonu ve Olimpiyat Evi bulunuyor.

Yeni planın açıklama raporunda, burada bulunan spor tesislerinin faal olarak kullanıldığı, kapalı yüzme havuzu ihalesinin yapıldığı ancak parselin plansız kalmasının yapılacak yeni yatırımları engellediği belirtildi. Alanda yeni spor tesisi yapılması planlandığı için parselin imarlı hale getirilmesinin gerektiği kaydedildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/plansiz-kalan-sinan-erdem-spor-salonu-icin-bakanlik-devreye-girdi_189023.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!