Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

PROSteel 2011 Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türk Yapısal Çelik Derneği ve Borusan Mannesmann tarafından düzenlenen Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması "PROSteel 2011"in kolokyum ve ödül töreni, 21 Nisan 2011 günü Yapı-Endüstri Merkezi'nde gerçekleştirildi. Jüri üyelerinin yarışmaya ilişkin genel değerlendirmesi ve öğrencilerin soruları ile şekillenen tartışma seansı ile tamamlanan

yapi.com.tr
PROSteel 2011 Ödülleri Sahiplerini Buldu

/P>

Kolokyumda en çok tartışılan konu, şartnamede belirtilen ölçekte çizim teslim etmeyen ekiplerin ödüle değer bulunması oldu. Jüri üyeleri eleştiriye, şu şekilde yanıt verdiler:

Cafer Bozkurt: Şartnamede belirtilen her kriter ayrı bir puanlamaya sahip. Yaratıcı bir mimari ve onu ayakta tutan bir yapı mühendisliği; projenin, 1/100 yerine 1/200 ölçekte teslim edilmesine göre daha fazla değere sahip. Günümüzde her şey bilgisayarda çözülmeye çalışılıyor ve teknoloji bazen yanlış kullanılabiliyor. 1/200 ölçekli bir proje rahatlıkla 1/100'e dönüştürülebiliyor. Bizim için asıl önemli olan, projelerin uluslararası seviyeye gelebilmesidir. Bunun için de öncelike düşüncenizi anlatabilmeli ve bunu sonuna kadar götürebilmelsiniz.

Tuncer Çakmaklı: Yarışma projeleri, şartnameler doğrultusunda belirlenen bir piyango seçimi değildir. Sadece buna bağlı kalırsanız profesyonelleşemez ve proje geliştirme açısından kısır kalırsınız. Önemli olan uluslararası zemindeki varlığınızdır.

Ödül töreninin sürpriz konuğu Aydın Boysan, kolokyumun sonuna doğru söz alarak, 1963 yılında katıldığı bir uluslararası yarışmayla ilgili anısını paylaştı. Yarışamada dördüncülük ödülüne değer görüldüklerini ve sergi için gittiği Bulgaristan'da keyifli anlar yaşadıklarını dile getiren Boysan, konuşmasını; "Jürilerin verdiği karar her yerde tartışmaya açıktır. Zaten yarışmaların en keyifli yanı da katılımcıların jüri ile ilgili düşünceleridir" şeklinde nükteli bir tespitle tamamladı.

Kolokyumun sona ermesiyle birlikte ödül törenine geçildi. TUCSA Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yener Güreş ve Borusan Mannesmann Boru Genel Müdür Yardımcısı Zafer Atabey'in açılış konuşmalarının ardından, PROSteel 2011'de ödüle değer görülen öğrencilere ödülleri verildi.


"PROSteel 2011" birincisi Günce Eşingen, Mehmet Doruk Özdemir ve İlkat İhsan Önal ödüllerini, Jüri Başkanı Yaşar Marulyalı'nın elinden aldı.



"PROSteel 2011" ikincisi Enes Abdullah Bozkurt, Enes Camuzcu ve Fatih Tolga Kıran'a ödüllerini, TUCSA Yön. Kurulu Başkan Yardımcısı Yener Güreş ile jüri üyesi Dr. Selçuk İz takdim etti.



"PROSteel 2011" üçüncüsü Aldulkerim Gündüz, Yasin Saraç ve Abdullah Tarık Taşdemir ise ödüllerini, jüri üyesi Prof. Dr. Hasan Şener'in elinden aldı.


"Borusan Mannesmann Özel Ödülü"ne değer görülen Gencay Çubuk, Tolga Karakayalı, Nurgül Çelik ve Can Ulukapı'ya ödüllerini Borusan Mannesmann Genel Müdür Yardımcısı Zafer Atabey verdi.

Yarışmada eşdeğer mansiyon ödülüne değer görülen üç ekibe ödüllerini jüri üyesi Cafer Bozkurt verirken; eşdeğer teşvik ödüllerini ise öğrencilere, jüri üyesi Tuncer Çakmaklı takdim etti.

Etkinlik, sergi açılışı ile sona erdi.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/prosteel-2011-odulleri-sahiplerini-buldu_86942.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!