Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Rize'de 70 Hektarlık Çam Ormanı Kül Oldu!

Rize'nin Ardeşen ilçesi Işıklı Köyü kırsalındaki çam ormanlarında dün öğle saatlerinde çıkan yangın, çevre illerden de gelen takviye ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu sabaha karşı kontrol altına alındı. Yangın yaklaşık 70 hektarlık alanda etkili olurken bölgedeki soğutma çalışmaları devam ediyor.

yapi.com.tr/AA
Rize'de 70 Hektarlık Çam Ormanı Kül Oldu!

Afyon Tepe mevkisinde dün henüz belirlenemeyen nedenle başlayan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına, Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun itfaiye ekipleri, AFAD, AKUT, Sivil Savunma, Rize Arama ve Kurtarma Ekibi (RİKE) ve orman muhafaza görevlileri, jandarma ve polis özel hareket ekipleri ile vatandaşlar müdahale etti.

Ekipler, bazı yerlerde yol olmaması ve sarp arazi nedeniyle müdahale yapmakta güçlük çekti. Alevlerin yerleşim yeri olan Işıklı köyünün Yeniay Mahallesi ile Yurtsever köyünün Orta Mahallesi'ne ulaşmaması için de tedbir alındı. İtfaiye ekipleri bu mahallelerin yakınında soğutma çalışması yaptı, iki ev tedbir amacıyla boşaltıldı. Şenyurt Arka Mahalle mevkisinde yangına müdahale eden Pazar Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler, alevlerin rüzgarın etkisiyle yön değiştirmesiyle zor anlar yaşadı.

16 saatte kontrol altına alındı

Dumandan ektilenen RİKE'ye bağlı 4 kişiye 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Yangın, ekiplerin 16 saatlik çalışması sonucu kontrol altına alındı, soğutma çalışması sürdürülüyor.

Rize Valisi Nurullah Çakır, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, üzüntü verici ve zor bir akşam yaşadıklarını söyledi. Yangın sebebiyle Ardeşen İl Özel İdaresi Şantiye Şefliği'nde kontrol merkezi oluşturduklarını ve gece boyunca araziyi gezdiklerini ifade eden Çakır, "Kahramanlarımızın bir çoğu olay yerindeydi. Başta orman teşkilatımız, jandarmamız, sağlık ekiplerimiz, AKUT, AFAD ve vatandaşlarımız da görevlilere yardım ederek soğutma çalışmalarına devam ediyorlar" dedi.

Yangının dün öğleden sonra Işıklı köyündeki Afyon Tepe mevkisinde çıktığını belirten Çakır, şöyle devam etti: "Şenyurt, Yurtsever ve Yeniyol köylerimizi baskı altına alabilecek örtü yangını Afyon Tepe mevkisinde başladı. Gece boyunca rüzgarın yön değiştirmesiyle belli boyutlar kazandı. Sabah 05.00 itibari ile arkadaşlarımızın yoğun ve özverili çalışması ile yangını durdurduk. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yer yer soğutma çalışmaları devam ediyor. Rize, Ardeşen, Çayeli, Pazar, Fındıklı belediyelerine bağlı itfaiye ekiplerinin yanı sıra Artvin, Giresun ve Trabzon'dan gelen itfaiye ekiplerimiz ve birçok teknik ekibin de destek ve katkıları oldu. 70 hektarlık alan yandı ama teknik anlamda ormancılarımız gerekli ölçümleri daha sonra yapacaklardır."

İklim değişiklikleri nedeniyle yangınlara karşı vatandaşları uyaran Çakır, "Zaman zaman kuraklık yaşıyoruz. Birkaç gün havaların sıcak gitmesi ve yağışın olmayışı böyle bir sonucu tetikleyebiliyor. Yangına müdahaledeki hız da önemli ama bir taraftan da yangın çıkmaması için azami gayreti hep birlikte göstermemiz gerekiyor. Tek sevindiğimiz nokta köylerimizde, mahallelerde ve yangına müdahale eden ekiplerimizde can kaybı, yaralanma olmaması. Bu konu üzerinde hassasiyetle durduk. Umarım bundan sonra bu tür üzücü olaylar yaşamayız" diye konuştu.

ETİKETLER: Rize orman yangın
http://www.yapi.com.tr/haberler/rizede-70-hektarlik-cam-ormani-kul-oldu_118641.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!