Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

HES'çiler ÇED Toplantısına Gelemedi!

Rize'nin Fındıklı ilçesi Çağlayan Vadisi’nde yapımı planlanan Taşdibi Hidroelektrik Santral projesi için yapılacağı duyurulan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecine katılım toplantısına gelen vatandaşlar salonda kimseyi bulamadı.

yapi.com.tr
HES'çiler ÇED Toplantısına Gelemedi!

DHA'nın haberine göre, Rize'nin Fındıklı ilçesi Çağlayan Vadisi’nde yapımı planlanan Taşdibi Hidroelektrik Santral projesi için yapılacağı duyurulan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecine katılım toplantısına gelen vatandaşlar salonda kimseyi bulamadı. Toplantının bilinmeyen bir tarihe ertelendiğini öğrenen ve tutanak tutan yöre sakinleri bina önünde tulum eşliğinde horonlu, türkülü protesto eylemi yaptı.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde, Hidroelektrik Santral (HES) projelerinin halkın tepkileri nedeniyle bugüne kadar yapımına başlanamadığı tek bölge olan Fındıklı İlçesi Çağlayan Vadisi’nde Taşdibi HES projesi için lisans verildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, proje ile ilgili olarak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde, Halkın Çevresel Etki Değerlendirme sürecine katılımı için toplantı yapılacağını duyurdu. Fındıklı ilçe meydanında toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, ‘Fındıklı dereleri özgür akacak’ pankartı ile tulum eşliğinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü önüne geldi. Polisin güvenlik önlemi aldığı binaya giren grup temsilcileri, toplantının yapılacağı salonun boş olduğunu gördü, tutanak tuttu.

'Niye gelemediklerini çok iyi biliyoruz'

Burada vatandaşlara seslenen Derelerin Kardeşliği Platformu Fındıklı Temsilcisi Hüseyin Acar doğasına, suyuna, yaylasına ve ormanına sahip çıkanların geldiğini, ancak birilerinin sıcak masa başından ayrılamadığını belirterek şöyle dedi:

"Niye gelmediklerini çok iyi biliyoruz. Sizin kadar bilgi sahibi ve yetenekli değiller. Sizin gibi bu alanlarda yaşamıyorlar. Size verecek bilgileri yok, o yüzden gelemediler. Kaçıyorlar. Umarım bir daha gelmezler."

Bilinmeyen tarihe ertelendi

Fındıklı Derelerini Koruma Platformu Sözcüsü Avni Ertaş da, resmi kurumların sözlerinde durmaları gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Biz üzerimize düşeni yaptık, geldik. Baktık ki salon boş. Hiçbir yetkili ve şirket temsilcisi gelmedi. Edindiğimiz bilgilere göre ÇED toplantısı bilinmeyen bir tarihe ertelenmiş. Bu kurnazlıktır, samimiyetsizliktir, ciddiyetsizliktir. Bilinmeyen bir tarih ne demek? Bu Fındıklı halkı, hukuk ve bilimle dalga geçmektir. Ne zaman gelirlerse gelsinler üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Bu mücadeleyi direne direne kazandık, kazanmaya devam edeceğiz."

Horonlu, türkülü tepki

Basın açıklamasının ardından tulum eşliğinde horon oynayan vatandaşlar hep bir ağızdan, "Sabahtan çıktım yola gökyüzü bulut dolu, bizden sizden geçit yok. Unut HES’çiler unut. Fındıklı dereleri Karadeniz’e aksın, aksın Karadeniz’e" dizelerini seslendirdi. Grup daha sonra dağıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hesciler-ced-toplantisina-gelemedi_128711.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!