Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Roca Grup Sürdürülebilirliğe Odaklanarak Cirosunu %21.9 Artırdı

Roca Grup, sürdürülebilirliğe odaklanarak kârlı büyümesini 2021 yılında da devam ettirdi. Küresel enerji ve ham madde maliyetlerindeki artış ve yükselen enflasyona rağmen 2021'i bir önceki yıla göre %21.9 artışla 2.05 milyar euro ciro ile kapatan Grup, sürdürülebilirlik yol haritasına yatırımlarını da artırdı.

yapi.com.tr
Roca Grup Sürdürülebilirliğe Odaklanarak Cirosunu %21.9 Artırdı

Banyo alanları için geliştirdiği yenilikçi ürünleriyle dünyanın önde gelen markalarından Roca; 2021 yılını büyümeyle kapadı. Cirosunu bir önceki yıla göre %21.9 artışla 2.05 milyar euroya çıkaran Roca, artan satışları ve süreç optimizasyonu ile 179 milyon euro net kâr elde etti. Yeni normal, artan maliyetler ve küresel olarak yükselen enflasyona rağmen kârlı büyümesini sürdüren grup, sürdürülebilirlik yolculuğunda da önemli adımlar atmaya devam ediyor. Çevresel ayak izini azaltacak, su ve enerji tasarrufunu mümkün kılacak sürdürülebilir teknolojiler ve ürünler geliştiren Roca,  2045 yılına kadar karbon nötr olma hedefini duyurdu. Son üç yılda üretim artışına rağmen karbon emisyonlarını %25,9 oranında azaltmayı başaran grup, 2021 yılında döngüsel su kullanımını optimize etmek ve tüketimi en aza indirmek için su döngüsünün denetim sürecini başlattı ve bu çalışmaları için Fas’ta Settat tesislerini ve Eskişehir’deki fabrikasını pilot olarak konumlandırdı.

Eskişehir’den dünyaya yayılacak
Türkiye’nin Roca’nın büyümesinde önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Roca Türkiye Genel Müdürü Salvador Lopez Oliva, “Grup olarak pandeminin tüm olumsuz koşullarına rağmen büyürken bir yandan da sürdürülebilirlik stratejimiz çerçevesinde üretimimizin çevreye verdiği etkileri en aza indirmek için çalışıyoruz. Fas’la birlikte pilot bölge seçilen Eskişehir fabrikamızla Türkiye bu anlamda önemli bir görevi üstlendi. Grubumuzun sürdürülebilirlik ve büyüme hedeflerine önemli katkılar sağlıyor. Eskişehir’de elde ettiğimiz çıktılar, grubun dünya genelindeki diğer fabrikalarında da uygulanacak. Böylesine önemli bir misyon üstlendiğimiz için hem heyecanlı hem de gururluyuz” dedi.

Tasarım ve sürdürülebilirlik odaklı yeni koleksiyon Türkiye’de
Kısa bir süre önce tasarım odaklı yeni koleksiyonları Ona’yı Türkiye’de kullanıcılarıyla buluşturduklarını ifade eden Salvador Lopez Oliva, koleksiyon hakkında şunları söyledi: “Sürdürülebilirliği gözeterek tasarımlarımızın doğaya saygılı, verimli ve estetik olmasına özen gösteriyoruz. Yeni lanse ettiğimiz Ona Koleksiyonu bu özellikleri taşıyan yenilikçi malzemeler ve teknolojiler geliştirildi. Bu sayede su tasarrufunda ve enerji tüketiminde daha fazla verimliliği garanti ediyor. Koleksiyonun tüm aksesuarları da geri dönüştürülmüş malzemelerden üretiliyor. Ona Koleksiyonu gerek tasarım anlamında gerekse sürdürülebilir üretimde Roca’nın güçlü taahhütlerini karşılıyor.”

 

*

Roca Hakkında

Roca, mimari, inşaat ve iç mekanlar için tasarlanmış seramik döşeme ve duvar karoları da dahil olmak üzere banyo alanı için ürünlerin tasarımı, üretimi ve pazarlamasına adanmış bir şirkettir. Kökleri 100 yıl öncesine dayanan Roca 4 kıtada 22 ülkede yer alan 86 üretim tesisi ile 24 bine yakın kişiye istihdam sağlıyor. Yıllık yaklaşık 1,8 milyar Euro ciroya sahip olan Roca, ürün ve çözümlerini 170’ten fazla pazarda müşterileriyle buluşturuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/roca-grup-surdurulebilirlige-odaklanarak-cirosunu-21-9-artirdi_191516.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!