Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Roca’dan Su Kaynaklarının Sürdürülebilir Yönetimine Destek

Sürdürülebilirlik konusunu şirket kültürü olarak benimseyen Roca, dünya çapında su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimine destek veren We Are Water Vakfı ile gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ve banyolarda sürdürülebilirliği amaçlayan inovatif ürünleri ile su için çözümler geliştiriyor.

yapi.com.tr
Roca’dan Su Kaynaklarının Sürdürülebilir Yönetimine Destek

Küresel ısınma nedeniyle değişen iklim koşulları, dünyanın bazı yerlerinde kıtlığa ve kuraklığa, coğrafi olarak dezavantajlı bazı bölgelerde ise afetlere sebep olmaya devam ediyor. Ekosistemdeki değişiklikler sonucunda nehirler, göller ve akiferler (yer altı sularını taşıyan tabaka) birbiri ardına kuruyor. Birleşmiş Milletler’in verilerine göre günümüzde dünyadaki sulak alanların yarıdan fazlası yok olmuş durumda.

Bugün dünya çapında 1,1 milyar insanın suya erişimi bulunmazken, 2,7 milyar insan yılın en az bir ayında su kıtlığıyla yüzleşiyor. Kolera ve tifo gibi su kaynaklı hastalıklara sebep olan yetersiz sanitasyon ise dünya genelinde 2,4 milyar insan için halen yaşamsal bir sorun.

Sürdürülebilirlik felsefesini kimliğinin ayrılmaz bir parçası olarak benimseyen Roca, sorumlu şirket bilinciyle adımlar atmaya devam ediyor. Tüm süreçlerinde sürdürülebilirliğe odaklanan şirket, ‘We Are Water Vakfı ile su sorununa inovatif tasarımlarıyla da su tasarrufu gibi küresel sorunlara çözüm üretiyor.

We Are Water Vakfı ile sanitasyona destek
Çevreye olan bağlılığı ile 2010 yılında ‘We Are Water Vakfı’nı kuran Roca, iklim krizinden en çok etkilenen bölgelerde gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle kuraklığa, çölleşmeye, su yoksunluğuna karşı çözümler üretiyor. Gezegenin dezavantajlı bölgelerinde su ve sanitasyona erişimi garanti eden projeler geliştiriyor.  

Yağmur suyu hasadının hayati önem taşıdığı dünyanın en kurak bölgelerinde We Are Water Vakfı’nın kurduğu su rezervuarları, çölleşmeye karşı mücadelede ve çiftçilerin güçlendirilmesinde kilit rol oynuyor. Vakıf, kuraklık ve çölleşme riskiyle karşı karşıya olan bölgelerde kurduğu küçük baraj ve rezervuarlar ile çiftçilere destek olarak yaşamın temeli olan su ve gıda ihtiyaçlarını karşılıyor.

Kurulduğundan bu yana 26 ülkede 69 proje gerçekleştiren We Are Water Vakfı, 1 milyon 812 binden fazla insanın hayatına dokunmuş durumda.

Roca’dan tam tasarruflu inovatif çözümler
We Are Water Vakfı ile iklim krizinin yarattığı su kıtlığı sorunlarına küresel ölçekte çözümler sunan Roca, su tasarrufu sağlamak için ihtiyaç duyulan inovatif ürünleri de son kullanıcıya sunuyor. Roca’nın banyo alanları için ürettiği sürdürülebilir teknolojiler ile su tasarrufu yapmak mümkün.

Roca’nın W+W ürününde, lavaboda kullanılan su, klozette yeniden kullanılmak üzere filtre edilerek suyun tekrar kullanımı ile ciddi tasarruf sağlıyor. Gabriele & Oscar Buratti tarafından sürdürülebilir ilerlemenin yararı için yaratıcılık ve teknolojinin gücüyle ortaya çıkarılan W+W tasarımı, dar banyolara inovatif çözüm sunuyor. Roca'nın termostatik duşları ise Hızlı Reaksiyon® teknolojisi istenilen sıcaklığa kısa sürede ulaşırken, 38° güvenlik sistemi, sıcaklığın 38 dereceyi geçmesini önleyerek tüketimi azaltıyor.

Su tasarrufuna teknoloji desteği
Roca’nın benzersiz teknolojileri sayesinde su tasarrufunu dijital yöntemlerle kolaylıkla uygulamak mümkün. Bu alanda öne çıkan Akıllı Duş’u da yüksek teknoloji ile tasarımı buluşturan ürünlerden biri. Banyo alışkanlıklarını değiştiren, tasarruf odaklı Roca Akıllı Duş’ta Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojisi bulunuyor. Ürün, yüksek verimlilik sağlayan özellikleriyle kullanıcılarına su tasarrufu yapma olanağı sunuyor.  Mobil uygulamayla kolayca kontrol edilebilen Akıllı Duş, kişiselleştirilmiş seçenekleri, güvenli kullanımı ve uzaktan kullanım imkanı ile verimliliği en üst seviyede yaşatıyor.


*

Roca Hakkında

Roca, mimari, inşaat ve iç mekanlar için tasarlanmış seramik döşeme ve duvar karoları da dahil olmak üzere banyo alanı için ürünlerin tasarımı, üretimi ve pazarlamasına adanmış bir şirkettir. Kökleri 100 yıl öncesine dayanan Roca 4 kıtada 22 ülkede yer alan 86 üretim tesisi ile 24 bine yakın kişiye istihdam sağlıyor. Yıllık yaklaşık 1,8 milyar Euro ciroya sahip olan Roca, ürün ve çözümlerini 170’ten fazla pazarda müşterileriyle buluşturuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/rocadan-su-kaynaklarinin-surdurulebilir-yonetimine-destek_189807.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!