Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Roca Group’un Sürdürülebilirlik Çalışmaları Devam Ediyor

Roca Group, küresel su verimliliği projesi için Eskişehir armatür fabrikasını pilot olarak seçti. Grubun sürdürülebilirlik yol haritasında çok önemli bir misyonu üstlenen Türkiye, döngüsel su kullanımını optimize etme noktasında kritik bir rol almış oldu.

yapi.com.tr
Roca Group’un Sürdürülebilirlik Çalışmaları Devam Ediyor

Sürdürülebilirlik felsefesini kimliğinin ayrılmaz bir parçası olarak benimseyen Roca, su ve enerji verimliliği alanındaki çalışmalarına devam ediyor. 100 yılı aşkın geçmişi, 170'den fazla ülkedeki 86 fabrikası ve 24 binin üzerinde çalışanıyla sektöründe lider olan Roca, su verimliliğine odaklanan sürdürülebilirlik çalışmalarında, ülkemizin 3 büyük üretim tesisi içinde yer alan Eskişehir armatür fabrikasını pilot olarak seçti. Proje kapsamında; Roca Grup’un faaliyet gösterdiği alanlarda su kullanımının azaltılması ve döngüsel su kullanımının optimize edilmesi hedefleniyor. Vitrifiye ve armatür üretimlerinin en fazla su gerektiren süreçler olması nedeniyle projeler; Türkiye’de Eskişehir, Fas’ta ise Settat tesislerinde başlatılacak.

Döngüsel su stratejisi uygulanacak
Roca Grup, sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşabilmek için Veolia Water Technologies Ibérica tarafından tavsiye edilen döngüsel su stratejisini uygulayacak. Döngüsel su stratejisi; üretim sürecinin tüm aşamalarında su kullanımını azaltmayı, gerekli olmadığı sürece kesinlikle tatlı su kaynaklarının kullanımından kaçınmayı, dijitalleşmeyi, ölçme-değerlendirmeyi, döngüyü yeniden başlatmak için suyu yeniden kullanmayı ve su kalitesini her bir özel kullanıma uyarlamayı içeriyor. Altı aşamalı bir sistemden oluşan proje; “yeniden kullan, geri dönüştür, geri kazan, yenile ve tatlı su tüketimini azalt” adımları ile ilerliyor.

Aşamalı şekilde gerçekleşecek
Pilot bölge seçilen Türkiye ve Fas, dünyada en çok su kullanılan ülkelerden ikisini oluşturuyor. Aşamalı olarak ilerleyecek plan kapsamında Roca Grup, ilk etapta vitrifiye ve armatür üretim süreçlerinde yer alan iki ana fabrikanın denetimini planlıyor. Bu aşama, 2022 yılında iki fiziki denetim ve devamında gelecek önerilerle süreç devam edecek.

Eskişehir ve Settat’daki pilot uygulamalardan elde edilen süreç, öneri ve iyileştirmeler, grubun dünya genelindeki diğer fabrikalarında da uygulanacak. Sonrasında, grubun beş yıl içinde su nötrlüğüne doğru ilerlemesi amacıyla nihai bir yol haritası oluşturulacak.

“Bu misyonu üstlenmekten gurur duyuyoruz”
Roca Grup’un çevreye ve doğal kaynaklara duyarlı bir şirket olduğunu vurgulayan Roca Türkiye Genel Müdürü Salvador Lopez Oliva, “Sürdürülebilirlik stratejisi Roca’nın şirket kültüründe en temel değerlerden biri olarak yer alıyor. Bu nedenle, Roca ürünlerinin ve kullanımlarının yaratabileceği çevresel ayak izini azaltacak, su ve enerji tasarrufunu mümkün kılacak sürdürülebilir teknolojiler ve ürünler geliştiriyoruz. Bu küresel çalışmada pilot bölge olarak seçilmiş olmamız, Roca Türkiye olarak çok önemli bir misyonu üstlendiğimizi gösteriyor. Bu misyonu üstlendiğimiz için gururluyuz” dedi.


*

Roca Hakkında

Roca, mimari, inşaat ve iç mekanlar için tasarlanmış seramik döşeme ve duvar karoları da dahil olmak üzere banyo alanı için ürünlerin tasarımı, üretimi ve pazarlamasına adanmış bir şirkettir. Kökleri 100 yıl öncesine dayanan Roca 4 kıtada 22 ülkede yer alan 86 üretim tesisi ile 24 bine yakın kişiye istihdam sağlıyor. Yıllık yaklaşık 1,8 milyar Euro ciroya sahip olan Roca, ürün ve çözümlerini 170’ten fazla pazarda müşterileriyle buluşturuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/roca-groupun-surdurulebilirlik-calismalari-devam-ediyor_190343.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!