Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Roca Grup 25 Milyon Euro’luk Girişim Fonu Kurdu

Roca Grup, yeni girişimlere yatırım yapmak üzere 25 milyon Euro’luk bir kurumsal girişim fonu başlattı. Roca Group Ventures adını alan fon, banyo sektörü endüstrisi için yenilikçi çözümler sunan girişim ve projeleri finanse edecek.

yapi.com.tr
Roca Grup 25 Milyon Euro’luk Girişim Fonu Kurdu

Banyo ürünleri üretimi, tasarımı ve dağıtımında global marka Roca, start-up (yeni girişim) dünyasına ilk adımını attı. Şirket, teknoloji tabanlı yeni girişimlere yatırım yapmak üzere 25 milyon Euro’luk Roca Group Ventures'ı kurduğunu duyurdu. Fon, şirket için öncelikli alanlarda faaliyet gösteren girişimci projelere yatırım yapacak. Roca Grup, fon aracılığıyla potansiyeli yüksek girişimleri finanse etmek için proje başına 0,5 ila 2 milyon Euro kaynak ayıracak. Beş yıl içinde yatırım portföyünün 10 ila 15 şirketten oluşacağı öngörülüyor.

Dört alandaki girişimciler mercek altında
Banyo ürünleri alanında tasarımdan üretime kadar tüm süreçlerde sürdürülebilirlik ve teknolojiye odaklanan Roca Grup, fon aracılığıyla çevre dostu uygulama üreten girişimlere öncelik vererek yeşil stratejisini hayata geçirecek. Şirketin yeni girişim arayışında dört ana iş alanı öne çıkacak. Bu dört alan, sağlıklı yaşam ve akıllı banyolar; yeni prosesler ve malzemeler; enerji verimliliği ve su tüketiminin rasyonelleştirilmesi ve son olarak endüstriyel süreçlerde operasyonel mükemmellik.

Sağlıklı yaşam ve akıllı banyolarla ilgili olarak şirket, yapay zeka (AI) ve bağlantı yoluyla cihazların kullanılabilirliğini artıran; çevre dostu ürünlerin geliştirilmesine katkıda bulunan teknolojik kaynaklar arayacak. Yeni işler ve yeni malzemeler açısından, geniş bir büyüme marjına sahip teknolojiye dayalı çözümlere ve ayrıca hem inşaat sektöründe kullanılabilecek hem de yeni ürünlerin üretimi için yeni malzemelere odaklanacak.

Enerji verimliliği ve su tüketiminin rasyonelleştirilmesi alanında, özellikle su kullanımının azaltılması ve sürdürülebilir evlerin oluşturulmasına yönelik çözüm üreten projelere katkı sağlanacak.

Son olarak operasyonel mükemmelliği artırmak amacıyla da yapay zeka, 3D baskı, nesnelerin interneti (IoT), blokchain gibi teknolojiler fonun ilgi alanı içinde olacak.

Dünyanın her yerinden girişimcilere açık
Roca Grup CEO'su Albert Magrans, yeni yatırımları Roca Group Ventures ile büyük şirket olmanın getirdiği “kaynak, ölçek, bilgi, deneyim ve pazarlama” gibi avantajları, genç girişimlerin taşıdığı “yenilik, teknoloji, motivasyon, hızlılık ve çeviklik” nitelikleriyle birleştiren hibrit bir model yaratmayı amaçladıklarını açıkladı. Magrans, “Roca Group Ventures, dünyanın her yerindeki girişimlere yatırım yapacak küresel bir fon olacak” diye konuştu.

Roca Grup, projelerin tanımlanmasını ve geliştirilmesini kolaylaştırmak amacıyla şirketin farklı uzmanlar, hızlandırıcılar, kuluçka merkezleri ve diğer paydaşlarla iş birliğini koordine etmek üzere “girişim başkanı” pozisyonu da açacak. Gruptan bir isim bu göreve yönetici olarak atanacak. Roca Grup, tüm bu süreçte bu tür yatırım ve operasyonlarda uzmanlaşmış olan varlık yönetimi şirketi Alantra ile çalışacak. Alantra, anlaşma akışı sürecinde fona tavsiyede bulunacak.


*

Roca Hakkında

Roca, mimari, inşaat ve iç mekanlar için tasarlanmış seramik döşeme ve duvar karoları da dahil olmak üzere banyo alanı için ürünlerin tasarımı, üretimi ve pazarlamasına adanmış bir şirkettir. Kökleri 100 yıl öncesine dayanan Roca 4 kıtada 22 ülkede yer alan 84 üretim tesisi ile 24 bine yakın kişiye istihdam sağlıyor. Yıllık yaklaşık 1,8 milyar Euro ciroya sahip olan Roca, ürün ve çözümlerini 170’ten fazla pazarda müşterileriyle buluşturuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/roca-grup-25-milyon-euroluk-girisim-fonu-kurdu_189096.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!