Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Rönesans Holding'ten Nijerya’ya Otel Yatırımı

Rönesans Holding Grup Şirketleri’nden Rönesans MEA İnşaat’ın Nijerya’daki ilk projesi olan Sheraton FourPoints Otel’in açılışı gerçekleşti.

yapı.com.tr
Rönesans Holding'ten Nijerya’ya Otel Yatırımı

20 ülkede faaliyetlerini sürdüren Rönesans Holding’in Orta Doğu ve Afrika’daki faaliyetlerini üstlenen Rönesans MEA (Ortadoğu & Afrika) İnşaat’ın Nijerya’daki ilk projesi olan Sheraton FourPoints Otel’i açıldı. Projeyi 16 ayda tamamlayan Rönesans MEA İnşaat, aynı ülkenin Lagos, Abuja, Port Harcourt şehirlerindeki otel ve AVM projelerini üstlenmeye hazırlanıyor.

Nijerya’nın AkwaIbom eyaletindeki IkotEkpene şehrinde inşa edilen Sheraton FourPoints Oteli’nin açılışına Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari, Nijeryalı Bakanlar ve Federal Hükümet Senatörü katıldı. Rönesans MEA (Ortadoğu & Afrika) İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özsüt, “Geçen yıl başladığımız projeyi yaklaşık 16 ayda anahtar teslim olarak tamamladık. Projenin yüzde 80’ini yerel istihdamla yaptık” diye konuştu.


Nijerya’nın farklı şehirlerine yatırım yapacak

MEA İnşaat, Nijerya’nın Lagos, Abuja, Port Harcourt şehrindeki birçok otel ve AVM projelerini üstlenmeye de hazırlanıyor. Söz konusu projelerin imza aşamasında olduğunu belirten Özsüt, “Geçtiğimiz 8 yılda AkwaIbom eyaletinin inşaat potansiyelinin 5-7 milyar dolar civarında olduğu öngörülüyor. Rönesans MEA İnşaat olarak Afrika’nın birçok yerinde yeni projelerle yolumuza devam edeceğiz” dedi.

42 bin metrekarelik alana yapıldı

Afrika’da faaliyetlerini genişleten Rönesans MEA İnşaat’ın Nijerya’daki ilk projesi Sheraton FourPoints Oteli, Nijerya’nın AkwaIbom eyaletindeki IkotEkpene şehrinde, yaklaşık 42 bin metrekarelik bir alan üzerinde inşa edildi. Otelin proje tasarım işleri, imalat çizimleri, inşaat işleri, elektrik ve mekanik sistemlerinin, altyapı sistemlerinin, çevre yollarının ve peyzaj alanlarının yapımı tamamı Rönesans MEA İnşaat tarafından tamamlandı. Toplam 12 katlı Sheraton FourPoints Oteli’nde, 128 standart oda, 16 süit, 2 kral süit, 3 adet toplantı odası, bir SPA merkezi, restoranlardan, bir yüzme havuzu, bir tenis kortu ve bir çatı kafesi yer alıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ronesans-holdingten-nijeryaya-otel-yatirimi_131508.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!