Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Rönesans Endüstri Kutup Bölgesinde Doğalgaz Tesisi Kuracak

Rönesans Holding’e bağlı Rönesans Endüstri Tesisleri’nin Rusya’nın kutup bölgesindeki Yamal yarımadası Sabetta kasabasında yapımını üstlendiği LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz) tesisi projesi için imzalar atıldı.

yapi.com.tr
Rönesans Endüstri Kutup Bölgesinde Doğalgaz Tesisi Kuracak

Rönesans Holding grup şirketlerinden Rönesans Endüstri Tesisleri, Kuzey Kutbu'nda yapılacak LNG (Sıvılaştırılmış Doğal Gaz) tesisinin CWP3B kısmının yapımını üstlenecek. Niyet mektubunun imzalandığı ve Rusya’nın Yamal yarımadası Sabetta kasabasında gerçekleştirilmesi planlanan LNG tesisi projesi, Rönesans Endüstri’nin ilk sıvılaştırılmış doğal gaz projesi olacak.

Rusya’nın gaz üretiminin arttırılması açısından stratejik öneme sahip Yamal yarımadası Sabetta kasabasında Rönesans Endüstri Tesisleri tarafından yapılacak Yamal LNG tesisi, Rönesans Endüstri’nin Kuzey Kutbu’nda gerçekleştirdiği ilk proje olacak. Hava sıcaklığının -50 derecelere ulaştığı bölgede yaklaşık 24 ayda tamamlanması planlanan tesisin yıllık kapasitesi 5,5 milyon ton olacak. South Tambey LNG (TechnipveJGC - Chiyoda JV) ile birlikte yapılacak proje, Rönesans Endüstri’nin GAMA ile kuracağı REGA adlı ortak girişim ile gerçekleştirilecek.

2015 yılındaki sözleşme tutarı 1 milyar dolar

2014 yılındaki cirosunu bir önceki yıla göre yüzde 50 arttırarak 348 milyon dolara çıkaran Rönesans Endüstri Tesisleri’nin cirosu 2015 yılı ilk yarı itibariyle 500 milyon dolara ulaştı. Petrol, gaz, metalürji, enerji, madencilik ve işletme tesisleri yapımında faaliyet gösteren ve kuruluşundan 2015 Mayıs ayına kadarki iş hacmi 981 milyon dolar olan Rönesans Endüstri Tesisleri’nin yapılacak işlerinin karşılığı (backlog) da 2,45 milyar dolara çıktı. Rönesans Endüstri Tesisleri'nin 2015 yılındaki sözleşme tutarı 1 milyar dolar oldu. Dünyanın önde gelen mühendislik, tedarik, inşaat (EPC) şirketlerinin arasına girmeyi hedefleyenRönesans Endüstri Tesisleri, bu amaçla öncelikle araştırma geliştirme faaliyetlerine ve insan kaynağına yatırım yapıyor. Rönesans Endüstri Tesisleri halen 10 bin 500 kişiye istihdam sağlıyor.


Dünya liginde iddialı bir oyuncu

Faaliyet gösterdiği ülkelerin başında Rusya Federasyonu ve Türkmenistan gelen Rönesans Endüstri Tesisleri; özellikle petrol, doğalgaz ve petrokimya tesisleri yapımında dünya liginde iddialı bir oyuncu olmayı hedefliyor. Bugüne kadar Gazprom, Sibur, Lukoil, Turkmenhimiya, Phosagro ve RusVinyl gibi dünya devleriyle çalışan Rönesans Endüstri Tesisleri’nin uluslararası endüstriyel projelerde işbirliği yaptığı firmalar arasında Linde, Kawasaki Endüstri Tesisleri, Mitsubishi Endüstri Tesisleri, ThyssenKrupp Uhde, TecnicasReunidas, Mitsui Mühendislik ve Gemicilik gibi firmalar yer alıyor.

Doğalgazdan benzin üretecek dünyanın en büyük tesisinin yapımını da üstlendi

Rönesans, Kawasaki Heavy Industries Ltd ile birlikte Türkmenistan’da doğal gazdan benzin üretecek dünyanın en büyük tesisinin yapımını da üstlendi. Tesis tamamlandığında günde bin 800 ton benzin üretecek. Dev projenin toplam büyüklüğü yaklaşık 1,5 milyar dolar olacak. Dünyada bu büyüklükte 'ilk' olma özelliğini taşıyan Gas to Gasoline (GTG) projesinin temel atma töreni 26 Ağustos 2014 tarihinde Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedow ve Türkmen Bakanların katılımı ile yapılmıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ronesans-endustri-kutup-bolgesinde-dogalgaz-tesisi-kuracak_132376.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!