Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım'a Singapur'dan Stratejik Ortak

GIC, 250 milyon Avro tutarında yapılacak sermaye artırımı karşılığında çıkarılacak payları edinmek suretiyle Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ın azınlık hissedarı oluyor.

yapi.com.tr
Rönesans Gayrimenkul Yatırım'a Singapur'dan Stratejik Ortak

Singapur’un devlet varlık fonu Government of Singapore Investment Corporation (GIC), Rönesans Grubu’nun Türkiye’de faaliyet gösteren gayrimenkul kolu Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ’ye (RGY) 250 milyon avroluk sermaye arttırımı yoluyla yüzde 21,4 oranında ortak oluyor. Söz konusu ortaklıkla birlikte sağlanacak yeni kaynak, RGY’nin gelecekteki ticari faaliyetlerini genişletmesine olanak tanıyacak. Söz konusu ortaklık işleminin, yasal onayların alınması sonrası 2014’ün son çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

RGY, GIC yatırımından sağlanan kaynakları kullanarak, Türkiye’nin büyük şehirlerinde yeni gayrimenkullerin edinilmesi ve geliştirilmesi; mevcut portföyde geliştirilme aşamasında olan alışveriş merkezi, ofis ve karma  projelerin (460 bin metrekareyi geçen kiralanabilir ve satılabilir alan) tamamlanması ve RGY’nin mevcut portföyünün etkin şekilde yönetilmesi ile Türkiye gayrimenkul piyasasındaki mevcut pozisyonunu daha da sağlamlaştırmayı ve geliştirmeyi hedefliyor.

Dr.Dr. Erman IlıcakYeni ortaklığa dair değerlendirmesinde, "Bu ortaklık, gayrimenkul alanındaki en saygın küresel yatırımcılardan biriyle olan ilişkilerimizi daha da güçlendirmektedir" diyen Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak; daha önce üç proje kapsamında ortaklık kurdukları GIC’yi RGY platformu seviyesinde de görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. GIC’nin Avrupa Gayrimenkul Bölge Başkanı Chris Morrish ise, “Türkiye’deki ilk kurumsal gayrımenkul yatırımımızı, ülkenin en tanınmış ve saygın gayrimenkul geliştiricilerinden biri olan RGY’ye ortak olarak yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Uzun vadeli yatırımları tercih eden bir fon olarak, büyüyen Türkiye piyasasının cazip yatırım fırsatlar sunacağından eminiz” diye konuştu.

RGY ve GIC, 2012 ve 2013’te, Optimum İstanbul, Optimum Ankara ve Optimum İzmir alışveriş merkezlerinde yüzde 50 - 50 ortaklık tesis etmişlerdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ronesans-gayrimenkul-yatirima-singapurdan-stratejik-ortak_126020.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!