Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Rusya, Türk Akımı için AB Garantörlüğünü İstedi

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türk Akımı ve Akkuyu Nükleer Santrali için açıklama yaptı. Buna göre, açıklamada, "Türk Akımı'nın akıbeti bize bağlı değil. Brüksel Türkiye için garantör olursa proje de gerçekleşir" denildi.

yapı.com.tr
Rusya, Türk Akımı için AB Garantörlüğünü İstedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yılsonu büyük basın toplantısında uçak krizi sonrası Türkiye ile yaşanan Akkuyu Nükleer Santrali ve Türk Akımı projeleri için açıklama yaptı. Radikal'in haberine göre, Putin şöyle konuştu: "Rusya’nın Türkiye’de inşa edeceği Akkuyu Nükleer Santrali’ne devam edip etmeyeceği sorunu, şirketler arası düzeyde çözülmeli. Akkuyu projesine 3.5 milyar dolar yatırmadık. Türk Akımı'nın akıbeti bize bağlı değil. Avrupa Komisyonu'nun bize bu konuda yazılı garanti vermesi gerekli. Brüksel Türkiye için garantör olursa proje de gerçekleşir."

Gazprom durdurulduğunu açıklamıştı

Gazprom Başkanı Aleksey Miller, bir soru üzerine, "Türk Akımı için ilk önce Türkiye'nin bize başvurması gerek. Tabii eğer bu projeyle ilgileniyorsa. Ancak şu ana kadar bize böyle bir teklifle gelmedi" demişti. Miller, Türkiye'nin Rusya'ya başvurması halinde 'Türk Akımı' görüşmelerinin yeniden başlamasının mümkün olup olmadığına dair bir soru karşısında da, "Eğer Türkiye bu projenin kendisi için gerekli olduğunu düşünüyorsa, bize başvurabilir" ifadelerini kullanmıştı. Böylece Miller, 'Türk Akımı' görüşmelerinin durdurulduğunu doğrulamış oldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/rusya-turk-akimi-icin-ab-garantorlugunu-istedi-_140890.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!