Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Sağlığınızı Korumak için de Su Yalıtımı

Sonbaharla ve okulların açılması ile birlikte her yıl astım, alerjik reaksiyonlar ve solunum yolu enfeksiyonu şikâyetlerinde ciddi bir artış yaşandığını anımsatan Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER), "Binaları nem ve rutubetten koruyan faktör, su yalıtımı uygulamasının yapılmış olmasıdır" açıklaması yaptı.

yapi.com.tr
Sağlığınızı Korumak için de Su Yalıtımı Burhan Karahan

Birçok hastalığın tetikleyicisi olan nem ve rutubetten binaları korumanın hayati bir önem taşıdığını vurgulayan Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER); işyerleri, okullar, kreşler ve evlerde su yalıtımı olup olmadığı konusunda bilgi sahibi olmak gerektiğine dikkat çekti. BİTÜDER tarafından yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Başkan Burhan Karahan, yaşanılan ortamlardaki nem ve rutubetin solunum yolu enfeksiyonlarından romatizmaya, astımdan alerjik reaksiyona kadar birçok hastalığa davetiye çıkardığını belirtti ve sağlıklı bir hayat sürmek için su yalıtımı yapılmış binaları tercih etmek gerektiğini vurguladı.

Su yalıtımı uygulamasının binalarda bakteri ve küf oluşumunu engellediğini, suyun çatı ve tavanlardan damlamasını engelleyerek sağlıklı ve konforlu iç ortamlar sağladığını belirten Karahan, sağlıklı bir yaşam sürdürmenin en önemli koşulunun sağlıklı ortamlarda yaşamak olduğunu belirtti. Karahan “Halkımızı özellikle ev alırken mutlaka su yalıtımının olup olmadığını sorgulaması konusunda uyarıyoruz. Ayrıca yeni bina yaptıracaklar da mutlaka standartlara uygun, CE belgeli su yalıtımı malzemeleriyle binalarına su yalıtımı yaptırmalı. Su yalıtımı bir yandan sağlıklı ve konforlu bir yaşam sağlarken diğer yandan korozyonu engelleyerek yaşadığınız binanın servis ömrünün uzamasını ve dayanıklılığının sürekliliğini sağlıyor” şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sagliginizi-korumak-icin-de-su-yalitimi_112194.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!