Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Saint-Gobain Weber’den Adana’ya 'Çevreci' Fabrika Yatırımı

Endüstriyel yapı harçları üretiminde dünya lideri Saint-Gobain Weber , güneş enerjisi sayesinde kendi elektriğini üreten beşinci fabrika yatırımını Adana’da düzenlenen törenle hizmete açtı.

Saint-Gobain Weber’den Adana’ya 'Çevreci' Fabrika Yatırımı

Açılışa, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Saint-Gobain Weber Bölge Delegesi Gianni Scotti, Weber Türkiye Genel Direktörü Levent Gökçe ve çok sayıda davetli katıldı.

“Türkiye’nin en büyük endüstriyel güneş enerjisi sistemine sahip fabrikası”

Dünya çapında 48 ülkede 200’ün üzerinde üretim tesisiyle faaliyet gösteren Saint-Gobain Weber’in, Türkiye’de beşinci fabrikasını hizmete açmaktan mutluluk duyduklarını belirten Weber Türkiye Genel Direktörü Levent Gökçe, şöyle konuştu:

“Saint-Gobain Weber olarak Adana’da hizmete açtığımız beşinci fabrikamızın en son teknoloji ile kurulan sistemlerinde hem inşaat hem de üretim hattı tasarımında yüksek enerji tasarrufu sağlayan çevreci çözümler seçildi. 15 milyon TL’lik bir yatırımla hayata geçen fabrikamızın en büyük özelliği, tüketeceği elektriğin yüzde 30’unu çatısında yer alan güneş panelleri sayesinde güneşten elde edebilmesi. Bu sayede Türkiye’nin en büyük endüstriyel güneş enerjisi sistemine sahip fabrika yatırımını gerçekleştirmiş oluyoruz.”  

LeventLevent Gökçe
Saint-Gobain Weber'in toplam yatırımı 100 milyon TL'yi buldu

Saint-Gobain Weber’in Türkiye’de hizmete girdiği günden bu yana toplamda 100 milyon TL yatırım gerçekleştirdiğini dile getiren Levent Gökçe; “Türkiye’de altı yılda ciro bazında 5 kat, tonaj bazında 6 kat ve personel sayısı bakımından ise 2,5 kat büyüyerek 2011 yılında 120 milyon TL ciroya ulaştık” dedi.

"8 fabrikaya ulaşmayı hedefliyoruz"

Dünya çapında yıllık ortalama 42.1 milyar avro gerçekleştiren Saint Gobain Weber’in Türkiye’deki yatırımlarına devam edeceğini belirten Gökçe, bir sonraki fabrika yatırımını iki yıl içerisinde yapmayı planladıklarını söyledi. Yeni fabrika için lokasyon arayışlarının devam ettiğini belirten Gökçe, yeni yatırımın Diyarbakır ya da Erzurum’da olabileceğine dikkat çekti.

“Sektöre farklı ve yenilikçi açılardan bakıyoruz”

Saint-Gobain Weber’in stratejisinin sürdürülebilir yaşam alanları üzerine kurulduğunu vurgulayan Gökçe; “Bizler için sürdürülebilir yaşam alanları yaratmak, sürekli gelişim için mükemmel bir fırsat, aynı zamanda olağan bir sorumluluk. Bu bakış açısıyla, hepimizin motivasyonu, yaşam konforu sunan sağlıklı binalar inşa ederek enerji tasarrufu sağlamak ve çevreyi korumak haline geldi. Yatırımlarımızı da bu öngörüyle gerçekleştiriyor, sektörümüze farklı ve yenilikçi açılardan bakıyoruz” dedi.



Çevreci fabrika

Türkiye’deki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Saint-Gobain Weber’in Adana’da hizmete açtığı çevreci özelliklere sahip fabrikası, 4 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 55 bin metrekare alan üzerine kurulu. Tam otomasyona dayalı sistemi ile yıllık 70 bin ton/yıl  kuru harç üretimi yapabilecek kapasitede inşa edilen fabrika, kendi elektrik ihtiyacının yüzde 30’unu güneş enerjisinden temin etmekle birlikte 92 kWh kurulu güç kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük endüstriyel güneş enerjisi sistemine sahip. Enerji tasarrufu yönünden kurulan sistem, yılda 35 TEP’e (Ton Eşdeğeri Petrol) eşdeğer miktarda primer enerji tasarrufuna imkan sağlıyor. Fabrika, karbondioksit emisyonu açısından da yılda 70 bin kilogram karbondioksit tasarrufu sağlayarak çevreye katkıda bulunacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/saint-gobain-weberden-adanaya-cevreci-fabrika-yatirimi_100582.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!