Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

‘Sakin Şehir’e 7 Katlı İmar Düzeni!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Muğla’ya bağlı Akyaka Beldesi’ndeki bir arazide, bölgenin eğiminden de yararlanarak, daha önce 2 kat çıkılacağı kararı alınmasına rağmen 7 katlı imar düzeni getirdi.

yapi.com.tr
1 ‘Sakin Şehir’e 7 Katlı İmar Düzeni!

Sol.org.tr'nin haberine göre, Maliye Hazinesi’ne ait söz konusu arazi için, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı plan değişikliği çalışması yaparak, daha önce 2 kat imar izni bulunan bölgeye 7 katlı TOKİ benzeri yüksek yapı inşası kararı aldı. ÖİB’nin kararı alırken dayandığı gerekçe ise, “yoldan kat verilir” ibaresi ve bölgenin eğimli yapısı. Oysa, Ula’ya bağlı Akyaka doğal, arkeolojik sit alanlarının bulunduğu, daha önce özel çevre koruma bölgesi ilan edilen ve “slowcity” yani sakin şehir ünvanına sahip bir belde.

Projenin yapılmaya başlanmasının, bu tip düzenlemelerin önünü açacağı gerekçesiyle oldukça endişeli olan Akyakalılar da, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın kararını geçtiğimiz günlerde bir yürüyüşle protesto ettiler. Atatürk Meydanı’na yürüyen bölge halkı, “Akyaka sakindir, sakin kalacak” sloganları atıldı.

“Bu Akyaka'nın bağrına sokulmuş hançerdir”

Öte yandan Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca da, duruma tepki göstererek, yapılaşmanın Akyaka'nın bağrına sokulmuş hançer olduğunu ifade etti. Çalca, “Birileri buradan kısa süreli kazanç sağlayabilir, ama Akyaka biter. Bu kararı Akyaka’nın tamamı için genelleştiremezler. O zaman burada üretecekleri yapıların değeri düşer. Ancak 9 ay sonra Muğla Büyükşehir olunca beldemiz kapanıyor. Akyaka Ula’nın mahallesi haline geliyor. Yeni yönetimlerin elinde Akyaka daha fazla direnemez ve betonlaşabilir. Endişeliyiz. Biz Akyakalıları en fazla 2.5 kata ikna etmişiz. Ankara’dan gelip bize rağmen 8 kat yapı dikecekler. Bu hem Akyakalılara haksızlık hem de doğaya ihanettir” diye konuştu. Akyaka Belediyesi, konuyu önümüzdeki günlerde yargıya taşıyacak.

"Akyaka mimari kimliğine aykırı betonlaşma için güç olalım"

Akyaka Kent Konseyi de, betonlaşmaya karşı çıktıklarını belirterek, internetten bir açıklama yaptı. Konsey’in açıklaması şöyle; “Muğla İli, Ula İlçesi, Akyaka Beldesi, 3841 parselde yapılmak istenilen Akyaka Mimari kimliğine aykırı betonlaşma için hep beraber güç olalım. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Akyaka Belediyesi’ne rağmen beldenin 3841 parselde arazinin eğiminden yararlanarak Akyaka Mimari kimliğine aykırı düzen getirdi. Söz konusu alanda TOKİ benzeri konut üretimi gerçekleştirileceği öğrenilirken, herkes için ve çocuklarımızdan aldığımız emanetin korunması için başvurulara ve direnmeye devam.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/sakin-sehire-7-katli-imar-duzeni_110148.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • sata sata herseyi bitirdiler,doğayı katlettiler.yetişmiş asırlık ağaçları kesip yeni küçük ağaç dikmeyi çevrecilik zannediyorlar.Akyakamızı bize bıraksınlar,bu neyin hırsı anlıyamıyorum YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!